Foto: AFP
Foto: AFP

Hulk nema nameru da stane, žrtva je ponovo Amerika de Kali

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 04:39

Napadač Atletiko Mineira nastavio seriju golova i poveo brazilski tim ka novoj pobedi

Remi protiv La Guaire na početku gupne faze Kopa Libertadores nije predstavljao početak koji obećava kada je u pitanju Atletiko Mineiro, međutim tri vezane pobede koje su usledile donele su brazilskom klubu plasman u narednu fauzu elitnog takmičenja u Južnoj Americi.

Poslednje u nizu slavlja Atletiko je režirao večeras, pobedom u gostima Americi de Kali (3:1), a mrežu rivala u 21. minutu načeo je Hulk. Čuveni napadač koji je branio boje Porta i Zenita tako je stigao do petog gola u međunarodnom takmičenju, dok u prilog fenomenalnoj formi iskusnog napadača ide i podatak da je na poslednja četiri susreta u kojima je upisao minute postigao ukupno šest golova.

Izabrane vesti

Centarfor Atletika u strelce se upisao odličnim udarcem glavom na asistenciju Fernandeza sa levog krila. Posle dva gola kojima je potpisao prvu pobedu nad istim rivalom, napadač je potvrdio i u drugom susretu da mu leži Amerika, međutim radost gostiju je trajala samo tri minuta jer je kolumbijski tim odmah odgovorio i stigao do izjednačenja golom Morena.

Atletiko Mineiro je do novog vođstva stigao u 54. minutu preko Arana, a domaćin je u napetoj završnici potpuno ispustio konce, te je, posle drugog žutog kartona i isključenja Andradea u sudijskoj nadoknadi, Vargas iskoristio brojčanu prednost i overio pobedu gostiju.

Isti rivali snage su odmerili i krajem aprila kada je brazilski predstavnik takođe upisao pobedu (2:1), te je Atletiko, uz pobedu nad Sero Portenjom (4:0) i remi sa La Guairom (1:1) osigurao plasman u narednu rundu.

Do važne pobede večeras je stigla i Olimpija Asunsion koja je u gostima savladala Olvajz redi (2:1), te posle četiri kola svi timovi u grupi B imaju po šest bodova,

KOPA LIBERTADORES

Grupa B

Olvajz redi - Olimpija Asunsion 1:2 (1:1)

Grupa H

Amerika de Kali - Atletiko Mineiro 1:3 (1:1)

/Moreno 24 - Hulk 21, Arana 54, Vargas 90+7/



tagovi

Atletiko MineiroAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara