Humanitarni tiket u podne: Aleksandar Ivković tipuje za OFK Deci s ljubavlju

Vreme čitanja: 5min | sre. 05.07.23. | 11:08

Fudbalski kalemar iz grada na Moravi, očekuje pobede mladih selekcija Engleske i Španije

Pravio je Zebrice, odgajio Orlove... Šta drugo reći o popularnom Acu Šerifu - Aleksandru Ivkoviću, večitom treneru najmlađih nada Borca, sem da je po svim tačkama „kriv“ za formiranje fudbalskog identiteta veziste Darka Lazovića i levog beka Filipa Mladenovića. I, ne samo njih, jer njegovog pedagško – trenerskog rada delo su i mnogi drugi, pa nabrajanje prepuštamo našem današnjem gostu.

„Uh, bilo ih je zbilja mnogo. Eto, tu su Marko Lomić, Ivan Stevanović Robi, Marko Milinković, Nemanja Milunović, Lazar Marković, Slobodan Simović, a zatim Uroš Milovanović, i dva bisera iz Partizana Nenad Trifunović i Bogdan kostić. Jel dosta od malih Zebrica, od Aca i omladinskog pogona? Pitam se, jer se nadam da će doći čas kada će fudbalska pedagogija postati medijski pokrivenija, kada će se rame uz rame s pričama o velikim transferima govoriti o školovanju tih momaka koje je trebalo izgraditi u ljude, pa tek onda fudbalere“, kaže za Mozzart Sport neumorni trener, koji će tipovati za OFK Deci s ljubavlju, koji je inače sam i pokrenuo.

Izabrane vesti

Napominjemo da je Aleksandar Ivković nedavno operisao kuk, ali da ga to nije sprečilo da se uz oporavak od intervencije nađe na liniji tipovanja za pomoć njegovim mališanima.

Kako teče oporavak od operacije na Banjici?

"Fudbalski Čačak mora da krene s novom vizijom i novim razmišljanjima, da svi učinimo sve što možemo u cilju stvaranja jake fudbalske škole FK Borac 1926. Jer jaka Borčeva škola, jača sve ostale klubove na teritoriji Čačka, a i šire. Dokaz ove tvrdnje su gore navedeni velikani fudbalske igre. Treba da se vratimo na nekadašnje staze slave, osnosno da nastavimo da radimo marljivo uz trenerske kadrove koje klub ima, i koje je očuvao još od dana kada je klub sa Morave bio u samom vrhu srpskog i jugoslovenskog fudbala. Ja verujem da smo upravo na tom putu", rekao je Aleksandar Ivković.

"Krećemo od 2&3+ sa meča IZRAEL M21 – ENGLESKA M21. Ko slomi Portugalce, zašto bi se plašio – Izraela? Sa takvim nekim rezonom mlada reprezentacija Engleske čeka polufinalni duel Evropskog prvenstva protiv najvećeg iznenađenja šampionata. Engleska je i pre starta šampionata važila za prvog favorita za titulu. Stvar je vrlo jednostavna: M21 tim koji je na EP doveo selektor Li Karsli vredi čak 400.000.000 evra!

Prelazimo na utakmicu GODOJ KRUZ – PLATENSE, s koje čekamo dolazak jedinice. Za Godoj Kruz je jako bitno da se održi na devetoj poziciji, što neće biti lako s obzirom da je Platense u sve boljoj formi. Inače, gosti imaju samo dva poraza sa proteklih pet mečeva, a poslednji meč para pre nešto više od godinu dana dobio je sa 2:1.

Aleksandar Ivković zatim za OFK Deci s ljubavlju, koja ne naplaćuje članarinu svojim igračima, igra jedinicu na meču ŠPANIJA M21 – UKRAJINA M21. Videli su se nedavno, i debelo iznervirali sve koji su očekivali pobedu Španije. Bio je to meč koji je odlučivao o prvoplasiranom u Grupi A na Euru za igrače do 21 godine. No, iako nije imao veliku važnost, pošto su obe reprezentacije pre toga obezbedile prolaz u četvrtfinale, bilo je veomo uzbudljivo, a sve se na kraju okončalo sa 2:2.

Za kraj, tu je dupla šansa 1X sa meča ROSAIRO – ESTUDIJATES. Biće ovo po svoj prilici tvrda utakmica. Estudijantes je u seriji od tri meča bez pobede, uz poslednja dva remija, a i domaćin ima sličan skor, uz koji ide poraz od San Lorenca u poslednjem kolu. Poslednji meč para u septembru prošle godine, okončan je remijem.

Pitali smo Aleksandra Ivkovića da nam kaže nešto više o motivaciji koju pronalazi iz decenije u deceniju da stvarao nove fudbalske veličine.

„Onaj ko ne oseti dečju radost, taj ne razume mališane i ne može ništa od njih da napravi. Zapamtite, Borac je oduvek bio rasadnik fudbalskih nada, ne korova, pa se prema njemu u širem kontekstu tako treba i ponašati. Filip i Darko su pokazali u šta su izrasli, pa ako takvi ambasadori čačanskog sporta nisu dovoljni da dokažemo obavezu svih nas da maksimalnim zalaganjem očuvamo ovu filozofiju škole fudbala. , onda ne znam šta bi to moglo da bude“, rekao je za Mozzart Sport Aleksandar Aco Ivković, u slobodnoj novinarskoj interpretaciji, fudbalski kalemar sa Morave, koji uz projekat OFK Deci s ljubavlju otvara nove stranice u razvoju školskog sporta u ovom delu Srbije.

Na koga računate u aktuelnom momementu, makar što se tiče rada sa mlađim kategorijama FK Borac 1926?

"Fudbalski kadar trenera sposoban je da izvrši selekciju najboljih momčića iz celog kraja, te da trijaža kao takva mora da biude usmerena samo i isključivo ka Borcu. Uvek deci govorim da je Borac najbolji klub, Čačak najbolji grad, a Morava naše more. To znači da se ljubav prema klubu stiče od malih nogu, te da lokal patriotizam u vremenu kada se fudbalerima trguje kao sa robom na tržištu nema alternativu. Dakle, igrajte deco iz ljubavi, volite vaš klub, vaš Borac, a on će vam to uzvratiti. Nikada se ne zna, a ja sam siguran da ćete u skorije vreme, pononovo iz naših pogona imati priliku da na velikoj sceni gledate nove - reprezentativne asove", rekao je vrlo nadahnuto Aleksandar Ivković, a mi mu na osnovu rezultata bogate karijere apsolutno verujemo i podržavamo rad kojim se bavi.

Na kraju, želimo Acu Šerifu brz oporavak i što skorije viđenje na mestu gde je njegov život, na terenima gradskog stadiona u Čačku, u Borčevoj kući.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Borac Čačaksportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara