Humanitarni tiket u podne: Dragan Basarić tipuje za lečenje Sofije Markuljević

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.08.20. | 09:50

Stari as kraljice igara očekuje Zvezdinu duplu pobedu

Pomisao na Dragana Basarića Čačanima vraća sećanje na neizbrisv pečat ostavljen njegovom igrom na čuvenom Želovom. Sećate li se, to je isto ono mesto, kultni teren koji je MOZZART revitalizovao, pa podario Čačanima da uživaju u novim infrastrukturnim pogodnostima svog košarkaškog sastajališta. Međutim, vreme je bilo da Dragan siđe sa terena kraljice igara, pa i da ustupi mesto mlađima. Zna on i dalje sve što treba, pa je preduzeo akciju u dublu sa još jednim velikim imenom košarke. Zajedno je sa svojim prijateljem, takođe bivšim košarkašem, a danas poznatim trenerom Dejanom Milojevićem, odlučio je da zapušteno imanje svog pradede u dragačevskom selu Guberevci pretvori u moderne voćnjake, odnosno zasade jabuke, borovnice, kupine.

Biznis, rad i red, kao i igra bez “lične greške” mu je dakle u venama, a mi se nadamo da će Dragan uspeti da pomogne maloj Sofiji Markuljević potencijalnim dobitkom u iznosu od 117.700 dinara, ostvarivih na račun proizvoda ukupnog koeficijenta i kompanijske uplate od 10.000 dinara. Inače, u četvrtak je do nas stigla vest da je ona osnovna suma potrebna za Sofijino lečenje prikupljena. Bravo Srbijo, završimo do kraja sve što je neophodno za normalan rast i detinjstvo ove devojčice.

Izabrane vesti

Prvi par na tiketu vodi nas put analize susreta ČELSI - ARSENAL. Finale FA kupa na Vembliju Arsenal dočekuje sa značajno oslabljenim timom. Povrede su problem, Ozil je upitan, što može da znači Čelsiju koji se pokazao kao tvrđi orah u premijerligaškim vodama. Pošto je Arsenalu izmakla Evropa, ovo je šansa da sezona ne ode u fijasko. S Čelsijem to njije lako, ali ni nemoguće, budući da su ovi timovi poslednji put remizirali. Ipak, mora se priznati da je ekipa Frenka Lamparda u fudbalskom pogledu konkretnija i sposobnija da slavi.

Igram GG3+”, kaže Basarić, listajući Mozzart Sport listu, oduševljen ponudom igara, kao i skorom od do sada doniranih 15.711.389 dinara u akciji “Humanitarni tiket u podne”.

Sledeći meč na njegovom skeneru dolazi iz ešalona parova prvog kola naše, Superlige Srbije. Pratimo meč ČUKARIČKI – INĐIJA. Prvo je kolo, a Čuka je, to moramo reći i više nego spremna da Inđiji vrati za šamar iz 28. kola prohujale sezone Superlige Srbije. Brđani u pripremnom periodu nisu dobili jedino Borac iz Banja Luke, ali ne mari. Spremni su oni za Inđiju koja će se najverovatnije braniti svesna činjenice da je na pripremama uspela da dobije jedino Bačku.

Igram na 2-4 gola“, gotovo potpuno je uveren Basarić

Selimo se na Marakanu gde sezonu otvaraju CRVENA ZVEZDA i NOVI PAZAR. Crveno-beli, koji će braniti šampionsku krunu, vratili su Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, doveli Srđana Spiridonovića, dok od bitnijih igrača niko još nije otišao. Rutina ili ne, tek njima na crtu dolazi novajlija, ekipa Novog Pazara koja svakako nema te kvalitete. Ako ništa, Pazarci su po specifičnom kvalitetu jasno, već sada deklarisani za ekipu donjeg doma tabele. Dejan Stanković svakako neće propustiti šansu da im na Marakani uzme sva tri boda.

Dupla pobeda 1-1“, rekao je Dragan.

Sledeća utakmica vodi nas na teren Serije A gde igraju ATALANTA i INTER. Juventus je titulu odbranio dva kola pre kraja, a sada Atalanti, Interu i Laciju ostaje da vide ko je gde ispod njih u poslednjem kolu. Međutim, i Atalanta i Inter žele da nastave seriju utakmica bez poraza (Inter šest, Atalanta 19) i održe formu pred mečeve koji ih očekuju u Evropi. Atalanta će verovatno i ovaj meč odigrati bez Josipa Iličića koji se nedavno oporavio od povrede, zbog čega ga Gasperini svesno štedi, jer ne želi da ostane bez Slovenca za duel sa Parižanima. U redovima Intera već duže vreme nema Stefana Sensija i Matijasa Vesina koji su povređeni. U poslednjih pet međusobnih duela oba tima imaju po jednu pobedu, uz tri remija.

Igram GG“, kaže naš gost smatrajući ovaj tip najizvesnijim.

Za kraj, Dragan Basarić tipuje na utakmicu NAPOLI – LACIO. Domaći Napoli kao osvajač Kupa Italije izborio je igranje u Ligi Evrope naredne godine i to u grupnoj fazi. Lacio je obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona. Napoli u poslednje vreme igra po sistemu toplo-hladno, a na poslednje četiri utakmice ekipa Đenara Gatuza ima dve pobede i dva poraza. Pre toga je igrao nerešeno sa Bolonjom. Lacio je sa druge strane vezao tri pobede, a ona nad Kaljarijem od 2:1 donela je Nebeskoplavima povratak u Ligu šampiona posle 13 godina čekanja.

Igram 3+”, konstatovao je naš, pre svega košarkaški poznat gost o kome bi mogli reći još po koju reč.

Kako je počeo Dragan Basarić? Posle osnovnog školovanja u svom rodnom selu stigao je u Čačak, gde je i započeo košarkašku karijeru. Igrao je u brojnim srpskim klubovima, kao i u Švajcarskoj, Belgiji, Bosni, Crnoj Gori. Sada je tu gde je, u analima, ali i na poziciji uzornog voćara čiji proizvodi mirišu iskonskim mirisom domaće, zdrave proizvodnje nekadašnjih seoskih domaćinstava.

Na kraju, još jedno veliko hvala Draganu Basariću na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Pre nego što se pozdravimo, naravno do narednog viđenja, a biće ih sigurno, na njemu je tipovanje i za MOZZART svet preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Dragan Basarić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja dece i omladine sa posebnim potrebama “ISKRA”, Novi Grad. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 11,77, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara