Humanitarni tiket u podne: Dušan Darijević tipuje za letnje pripreme u organizaciji jedne od sestara Arunović

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.22. | 12:15

Alfa i omega čačanskog “Karusel” festivala, čeka jedinicu sa derbija u Helsinkiju

Subotu smo rezervisali za gostovanje Dušana Darijevića, žurnalistu koga u ovom momentu predstavljamo kao alfu i omegu čačanskog “Karusel” festival, čije 14. izdanje nas očekuje za mesec dana. Konkretno, u ovom momentu

Dušan Darijević će tipovima pokušati da dođe do prolaska kvote 12,99, od koje potencijalni dobitak treba da bude prosleđen organizaciji zajedničkih letnjih priprema u organizaciji jedne od sestara Arunović.

Izabrane vesti

Festivalom “Karusel”, pozabavićemo se nešto kasnije, a sada je red da prokomentarišemo jedinicu odigranu na meču HELSINKI – KuPS. Biće napeto, jer reč je o derbiju finskih fudbalskih terena. KuPS je trenutno prvi sa 29 bodova, a samo tri manje ima Helsinki. Oba tima su dobra u napadu, dok HJK ima tek neznatno lošiju odbranu. Na poslednja tri meča para došao je X, ali i 0-2 ishod.

Novinar, publicista, autor i kreator, ali i saradnik na brojnim kuturnim projektima zatim se odlučio da veruje u pobedu domaćina na meču TIGRE – TALJERES. Ne možemo reći da su ni jedan i drugi tim nešto naročito na fudbalskim terenima Argentine. Greše često, u donjem delu tabele su, a Tigre je po svoj prilici odabran zbog toga što igra na domaćem terenu.

Zatim imamo još jednu jedinicu s utakmice FLUMINENSE – KORINTIJANS. Gosti su drugi na tabeli brazilske Serije A, dok Fluminense zauzima šesto mesto, ali to ne znači da je loš. Naprotiv, adut će mu u ovom slučaju biti to što Korintijans ima četiri povređena igrača, kao i želja da se rivalu osveti za minimalan poraz iz oktobra 2021. godine.

Dušan Darijević na kraju bira duplu šansu 1X s meča SANTOS – FLAMENGO. Ovo definitivno ima potencijal da postane vrlo neizvestan meč. Santos je neporažen na prethodnih pet utakmica, ali je bitno reći da ima i četiri remija. Flamengo u istom periodu ima tri kiksa, ali nema loš sastav. Kopa Libertadores je dokaz i njegova poslednja utakmica u osmini finala gde je zabeležio pobedu.

Dušan nam je zatim pričao o festivalu.

“Realno ovo je 13. izdanje, pošto 2020. “Karusela” nije bilo, ali smo prošle godine zbog kontinuiteta spojili 12. i 13. izdanje tako da sada dolazimo do rednog broja 14. Program je drugačiji i po konceptu, ali i po imenima izvođača. Usudili smo se da eksperimentišemo i uđemo u nove izazove. I dalje je tu četiri koncerta uz nešto drugačiji raspored, umesto četiri ponedeljka što je bila dugogodišnja praksa, „Karusel“ ove godine počinje u petak 22. jula koncertom Matije Dedića, velika sala Doma kulture, a onda slede koncerti 25. i 26. jula,ponedeljak i utorak, u atrijumu Doma kulture i kraj 1. avgusta koncertom „KLAVIRSKO NEBO”, još jedan događaj u velikoj sali. Održaćemo i naše tradicionalne Muzičke radionice "Gitara na sto načina" od 27 - 29.jula i "Drum room" - radionicu udaraljki od 2 - 4.avgusta. Festival se zvanično zatvara 8.avgusta otvaranjem izložbe fotografija Aleksandra Alempijevića u likovnom salonu Doma kulture. Predviđeno je dvanaest izvođača iz Srbije i regiona i nadam se da nećemo morati ništa da menjamo”, kaže Dušan Darijević, a mi ga zatim pozivamo na tipovanje za ustanovu namenjenu MOZZART družini preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Đušan Darijević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Javne ustanove „Dom za lica sa invaliditetom“, Prijedor. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara