Humanitarni tiket u podne: Jelena Arunović tipuje za Vanju Malović

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.10.21. | 11:04

Naša nekadašnja sportistkinja, trener i selektorka očekuje dvojke od Reala i Hrvatske

Vodeća je na rang listi sportskih stručnjaka u streljaštvu i selektorka reprezentacije Srbije. Trenirala je džudo, što jeste bila prva sportska ljubav koja je kratko trajala. Seća se da je jedva čekala trening, i da je bila mnogo tužna kada je zbog neke povrede morala da pauzira. Tokom te pauze se pojavilo streljaštvo.

“Uzora sam imala u Jasni Šekarić, naravno. Ko god je devedesetih krenuo da trenira streljaštvo, to je uradio zbog Jasninih medalja. Jasna je imala blistavu karijeru, a lakoća sa kojom je pobeđivala činila je da svako pomisli da je to baš tako kako izgleda, lako i dostižno”, kaže za naš portal Jelena Arunović i prelazi na sastavljanje plemenitog tiketa, a mi joj želimo da joj upravo bude lako i dostižno.

Izabrane vesti

Startujemo u 20.00 sati sa utakmicom Evrolige, OLIMPIJAKOS – REAL MADRID. Grci imaju pet pobeda u nizu, u prvom kolu Evrolige preslišali su Baskoniju, 75:50. Madriđani imaju čak osam trijumfa, u prvom kolu postradao je Efes. Ertel i Jabusele bili su najefikasniji na tom meču. Saša Vezenkov je dao 16 poena za Pirejce protiv tima iz Vitorije.

“Dvojka”.

Druga stanica u Evroligi je Španija gde u 20.30 sati igraju BASKONIA – A. MILANO. Domaći imaju tri poraza u nizu što ukazuje da nešto ne štima u timu. Milano, Etore Mesine, ima tri pobede u nizu, snagu tima pokazala je pobeda protiv moskovskog CSKA, 84:74.

“UP više od margine na153.5 poena”.   

Prelazimo na fudbalske terene jer naša gošća voli i fudbal:“Možda će biti iznenađenje, a možda i neće, ali moj omiljeni klub je Mančester junajted. Sećam se da sam sa tatom gledala finale Lige šampiona, kada su u nadoknadi postigli dva gola i uzeli trofej. Sve je postalo jače kada je Nemanja Vidić zaigrao za Đavole, a nastavilo se prelaskom Nemanje Matića, prema čijim gestovima humanitarnog karaktera gajim izuzetno poštovanje. A volela bih, kada bude prilike, da odem na utakmice Inter – Milan, Lacio – Roma i naravno Mančester junajted – Mančester siti”, ističe Jelena koja mora da bira utakmice reprezentacija jer se igraju kvalifikacije za SP.

Naša gošća kreće od dva meča od 20.45 časova. U njenom izboru su utakmice KIPAR – HRVATSKA odnosno  NEMAČKA – RUMUNIJA. Hrvati su prvi u grupi sa učinkom 4:1:1, a Kiprani imaju devet bodova manje i skor 1:1:4. Čak pet utakmica su izgubili dok su naši susedi dobili Sloveniju, Slovačku i remizirali sa Rusijom. Nemačka ima pet bodova suficita u odnosu na Rumuniju koja ima dve pobede od po 2:0, a remi sa Severnom Makedonijom. Nemci su jednom izgubili od Rumunije, ali su po dva puta bili bolji i remizirali.


“Dvojka na Hrvatsku, a prelaz iz jedan u jedan na Nemačku”.

Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji će Jelena pamtiti celog života su Olimpijske igre u Tokiju. Od odlaganja, preko strepnje da li će se održati do nemogućih uslova u kojima su održane.

“Iskreno, osećanja su mi malo pomešana, ali su vrlo intenzivna. To sigurno jeste bio spektakl za pamćenje, i čast mi je što sam bila deo našeg tima”, ističe Arunovićeva koja za poslednju utakmicu bira TURSKA – NORVESKA. Domaći imaju dva poena manje, remi sa Crnom Gorom, pobedu, pa poraz od Holanđana sa 6:1. Upravo sa Lalama je odigrala 1:1, potom ostvarila dva trijumfa. Poslednja dva međusobna duela dobili su domaći.

“DŠ 1X”, zaključuje tipovanje naša selektorka  koja tipuje za Vanju Malović. Vanja je rođena 13.05.2021. godine u Beogradu. Genetska analiza je potvrdila sumnje neurologa, da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Prvi korak u njenom lečenju predstavlja lek Spinraza. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma. Slanjem SMS poruke1077 na 3030, uplatom na dinarski račun 160 – 6000001131465 –72, pomažemo Vanji i roditeljima da dođu do leka.

A naša učesnica "Humanitarnog tiketa u podne" poručuje: “Nije gotovo dok sudija ne svira kraj. Mislim da je poznato svima koji su radili ili rade sa mnom, a zapravo je jako jednostavno, dovoljno je da se zapitaš čemu da se nadaš ako nisi dao sve”.

Ukoliko podvučemo crtu, ukupna MOZZAROVA donirana suma u dobrotvornom tiketu iznosi 21.910.557 dinara, a Đorđe Pejak je 290. dobitnik.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 89. košarkaških terena. Poslednji su poneli imena Raška Katića i Ivana Paunića, a otvoren je u Grockoj. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”, u Kragujevcu “Raško Katić”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović… U Bileći je otvoren teren Tijana Bošković.

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac i bićemo ponovo, potom RK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu. Podsetimo, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pokrenuo je akciju kako bi podržao i manje, lokalne klubove. Više od 6.000 sportista, 200 klubova, 10.000 kompleta opreme, kroz akciju “Novi dresovi za nove šampione”, donirala je kompanija Mozzart.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja dece i omladine sa smetnjama u razvoju MASLAČAK, KNEŽEVO. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara