Humanitarni tiket u podne: Marko Kapor tipuje za Humanitarnu organizaciju “Budi human”

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.11.23. | 11:23

Selektor ragbi 7 reprezentacije Srbije i predsednik RK Rad, realnim tipovanjem na svetlost dana iznosi kvotu 10,96

Kada kažemo ragbi, većina nas ne misli na ovdašnje momke i devojke koje svu svoju snagu ulažu u lični trening i razvoj ovog sporta. Da, ovaj sport znatno je popularniji na drugim memeridijanima, ali postoje ljudi koji čine sve da više ne bude tako. Jedan, verovatno i prvi među njima je Marko Kapor, selektor ragbi 7 reprezentacije Srbije i predsednik RK Rad. On će danas uz Mozzart ulog tipovati za pomoć Humanitarnoj organizaciji “Budi human”.

Pitamo Marka Kapora, pre nego li zaključimo današnju priču opkladom u plemenite svrhe, kako vidi ragbi danas u Srbiji, a kakvim ga želi napraviti…

Izabrane vesti

“Vidim ga kao mali sport, bez velikog interesovanja sponzora za njega. S druge strane, vidim i dosta talentovanih momaka, koji postaju vrhunski ragbisti. Da se razumemo po difoltu, ragbisti su samofinasirajući sportisti, što znači da je sve stvar volje pojedinca. Dakle, od ragbija se danas u Srbiji ne živi, ali se za njega u sportskom smislu živi.”, poručio je Marko Kapor, a onda najavio nešto jako bitno

Marko, čuli smo da da RK Rad ima veliki posao pred sobom?

“Da, RK Rad je započeo veliku akciju promovisanja ragbija u osnovnim školama na teritoriji Voždovca. U projektu koji traje do kraja decembra učenici i učenice 10 škola će pod budnim okom naših trenera, na časovima fizičkog vaspitanja imati priliku da se oprobaju u ragbi sportu. U godini svetskog kupa u ragbiju koji se odigrao u Francuskoj naš klub ima za cilj da predstavi ragbi što većem broju mladih Beograđana. Ragbi klub Rad je ubedljivo najuspešniji klub u zemlji u mlađim kategorijama. RK Rad je aktuelni osvajač prvenstva i kupa Srbije u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj kategoriji”, kaže naš današnji gost, pa prelazi na tipovanje.

Krećemo od 1&3+ tipa s meča AL HILAL – AL TAUN. Domaćin je lider tabele, a gosti sun a trećem mestu. Interesantno je da su oni vezali tri remija, dok Al Hilal pobeđuje bez greške i ima gol razliku od 32:8.

Sledi meč SASUOLO – SALERNITANA, uz tip 1X&2+. Salernitana je kao rudnik za osvajanje bodova, jer od nje svi izvlače dobit, a ona eto tako stoji na začelju tabele Serije A. Sasuolo igra na preskok, tačnije ima samo dva boda sa poslednjih pet mečeva i strašno mu je potreban jedan trijumf. Inače, Salernitana je dobila poslednji meč para sa 3:0.

Na meču SITARD HERAKLES imamo I1+&3+, dok kod NAC BREDE i JANG AJAKSA fikurira 3+ tip. Samo ćemo reći da su obe igre potpuno utemeljene u onome što timovi pokazuju u poslednje vreme, te da je vrlo lak prolazak igara skoro pa zagarantovan.

Od utakmice BLEKBURN – PRESTON, naš današnji gost očekuje GG tip. Preston je šesti na tabeli, ali neće dugo zadržati tu poziciju ukoliko nastavi da posrće kao do sada. Blekburn je sve bolji i bolji, a može i da se pohvali da ima četiri pobede na poslednjih pet mečeva. Inače, na poslednjem meču para bilo je nerešeno.


Na kraju, tu je igra 1X&2+ sa utakmice ATL. BILBAO – SELTA. Selta se bori sa fenjeraškom reputacoijom. Nije lako kada iz pet kola izbučete samo jedan bod, pa Bilbao može da se nada da će moći da dominita na ovom meču. Inače, Selta je umela da muči Bilbao u prošlosti, ali je na poslednjem meču para ipak poražena sa 2.1.


U nastavku teksta, a na osnovu onoga što Marko Kapor kaže, prenosimo zašto je pravilno treniranje ragbija bitno za razvoj mladog sportiste.

“Razvijajte istovremeno svoje psihičke i fizičke sposobnosti u okruženju sa svojim vršnjacima i visoko kvalifikovanim trenerima sa World Rugby licencama. Ojačajte svoje telo i duh kroz jedan džentlmenski i dinamičan sport. Razvijajte osećaj za takmičarski duh i pobednički mentalitet. Putujte i učestvujte na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim turnirima Učestvujte na kampovima mladih ragbista i jednog dana zaigrajte za reprezentaciju Srbije! Probni treninzi za dečake i devojčice se održavaju u balonu FOOT, Bulevar oslobođenja 73 u terminima Utorak 20:45-22:00h Subota 18:45-20:00h Nedelja 18:45-20:00h”, poručio je naš današnji plemeniti gost.

RK Rad i ragbi 7 reprezentacijij Srbije želimo nastavak napretka i nove medalje, jer oni nas uče kako se od jednog sporta sa margine velikih dešavanja pravi nešto što će u jednom trenutku izgledati znatno drugačije. Da to tako bude, stara se upravo naš Marko Kapor, kome zahvaljujemo na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”

Napominjemo da je do sada ukupno donirana cifra u „Humanitarnom tiketu u podne“, došla do iznosa od 29.868.409 dinara. Očekujemo novi plus! 

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ


tagovi

RagbiMarko Kaporhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara