Humanitarni tiket u podne: Marko Milinković tipuje za lečenje devojčice Nađe Marković

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.02.24. | 12:03

Vratio se Marko na Moravu posle 17 godina, Borac 1926 je promenio grb, doveo brojna pojačanja, a on uz Mozzart tipovao na kvotu 7,81

Listić sa novom vedetom Boraca 1926 u pohodu ka PLS-u, Markom Milinkovićem započinjemo vešću da smo od sinoć bogatiji za još jedan pun pogodak u „Humanitarnom tiketu u podne“. Prošao je listić poznatog fudbalskog trenera Igora Spasića koji je i sam trenirao Borac, pa ćemo iznosom od 76.000 dinara pomoći lečenje mališana Đorđa Bukvića.

Što se tiče Marka Milinkovića, recimo da je nakon bogate internacionalne karijere koja je trajala 17 godina, naslednik legendarnog fudbalskog bombardera Duška Milinkovića od koga su osamdesetih godina prošlog veka strepeli svi golmani vratio na mesto svojih početaka. Prošao je sve mlađe selekcije svog matičnog kluba, a sada mu se ukazala prilika da obuče i dres prvog tima Borca.

Izabrane vesti

“Brzo i lako sam se dogovorio sa rukovodstvom Borca jer su nam se ambicije u potpunosti poklopile. Moram istaći da nakon svih ovih godina ostvarujem neke svoje dečačke snove kada sam maštao da budem prvotimac Borca. Verujem da imam mnogo toga da dam Borcu ne samo kada je rezultat i plasman u viši rang u pitanju, već i kao iskusan sportista koji je mnogo toga proša u karijeri. Jedva čekam da obučem dres svog matičnog kluba i da se ovde na našem stadionu svi radujemo uspesima i povratku Borca na pozicije koje mu pripadaju. Imam dovoljno motiva i želje da opravdam poverenje, ali i mladima budem od velike pomoći u građenju njihovih karijera. Pozivam i sve naše Čačane da budu uz Borac i čvrsto sam ubeđen da dolaze neka lepša fudbalska vremena ovde kraj Morave”, rekao je na svom predstavljanju Marko Milinković, nama je poručio da je potencijalni dobitak od ovog tipovanja namenio za lečenje devojčice Nađe Marković iz Čačka.

Teofilović, Milinković i StanisavljevićTeofilović, Milinković i Stanisavljević

Pa da krenemo od dvojke s meča GENČLERBIRLIGI – TRABZON. Trabzon je u eliti nanizao četiri poraza, pa bi se dodatno osramotio ukoliko bi od drugoligaškog Genčlera bio poražen. Kako bilo, Trabzon ovde uživa poziciju favorita, samo što će prava umetnost biti tipovanje na golove. Dakle, sve je jasno, uz opasku da je Genčlerbirligi u daljoj prošlosti bio redovno nadigravan na mečevima para.

Imamo i dvojku na meču OSTENDE – ANTVERPEN. Ako u obzir uzmemo januarsku pobedu Antverpena nad Ostendeom, biće vam sve jasno. Antverpen je bio opasniji, mada je Ostende imao nešto veći posed lopte. Nameće se utisak da Ostende nema model igre kojim može da ugrozi Antverpen koji se trenutno nalazi na trećem mestu tabele.

Jedinica figurira na utakmici SALCBURG – ŠTURM. Мeč se igra sutra. Naš gost nije mogao da odoli tipu na austrijskom derbiju. Naime, Salcburg je prvi sa 39 bodova, a Šturm iz Graca na drugom mestu sa 37. Moguća je neizvesnost, kao i u septembru kada je na poslednjem meču para zabeležen rezultat 2:2.

Za kraj, tu je kombinacija 2&3+ na meču RUAN – MONAKO. Jasno je da je ovo čist zicer za Monako. Komparacija sa trećeligašem je prosto neumesna, pa će na ovom paru Kupa Francuske u fokusu biti tipibanje na golove. Ne obraćajmo pažnju dva uzastopna remija Monaka u Ligi 1, jer su zasluženi na utakmicama sa timovima koji su kvalitativno neuporedivi sa Ruanom.

Nakon odlaska iz Borca već daleke 2007.godine sa velikim uspehom je nosio dresove Košica(103 nastupa) i Slovana iz Bratislave(198). Potom je od 2016. do 2021.godine igrao za Turske klubove Genčlerbiligi, Eskišehirspor i Giresunspor. U sezoni 2021/22 je igrao za Jermensku ekipu Alashkert. U internacionalnoj karijeri je nakupio 419 nastupa postigavši 80 golova. U dresu sa državnim grbom Marko Milinković ima zabeležen jedan nastup pod rukovodstvom selektora Radomira Antića, dok je za mladu reprezentaciju Srbije igrao šest puta i postigao tri gola. Od 2022. do danas je bio član prvoligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca, za koji je odigrao 35 utakmica i postigao šest golova.

Što se tiče Borca 1926, recimo da su ovo dani velikog entuzijazma na Gradskom stadionu u Čačku. Juče je klub igrao pripremnu utakmicu sa Omladincem iz Zablaća i slavio sa 1:0. Navijače će verovatno najviše zanimati novi grb Borca 1926, koji stoji pred vama. Dodajmo da su grb sličan ovom nosile Zebre tokom devedesetih godina.

Što se tiče kadrovskih promena, nedavno je generalni sekretar Borca 1926 postao Miloš Teofilović, a u klub su iz dana u dan pristizala pojačanja. Među njima golman Nikola Petrović, Srđan Drašković doskorašnji kapiten FAP-a, Nikola Grbović, te Kosta Janjić. Funkciju stručnog savetnika, koordinatora bazičnih selekcija mlađih kategorija preuzeo je Aleksandar Ivković, ako se sećate jedan od ne tako davnih pobednika u akciji “Humanitarni tiket u podne”. Pored njega, omladince Borca 1926 će voditi trener Željko Kovačević.

Kada su mlađe kategorije FK Borac 1926 u pitanju još jedna afirmativna odluka agilnog rukovodstva kluba je stupila na snagu. Članovi omladinske selekcije su od početka februara oslobođeni plaćanja članarine, što je još jedan pokazatelj da se u klubu veoma ozbiljno i studiozno pristupilo radu na povratku Borčeve škole fudbala na neka prošla lepa i uspešna vremena. 

To je sve, a mi uz Marka Milinkovića želimo da proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.890.709 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaMarko MilinkovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara