""
""

Humanitarni tiket u podne: Milko Bjelica tipuje za Udruženje Život

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.01.18. | 12:00

Košarkaš Zvezde odigrao je gol, gol na meču Strazbur - Lil!

Dobrotvorno klađenje u MOZZARTOVOJ plemenitoj akciji „Humanitarni tiket u podne“, ovog 25. januara pripalo je srpsko-crnogorskom košarkašu Milku Bjelici. Bjelica je ponikao u Crvenoj zvezdi u kojoj je prošao sve kategorije, od pionira do igrača u prvom timu. Za prvi tim nastupao je u periodu od 2001. do 2006. godine, a sa Zvezdom je i danas, na liniji slobodnih bacanja, koje za pun pogodak nose MOZZART kvotu 15,82. Milkovo tipovanje  namenjeno je Udruženju „Život.

Izabrane vesti

Kod trenera Miroslava Mute Nikolića je debitovao 2001. godine, igrajući na pet utakmica u kojima je postigao 19 poena. Već sledeće sezone je igrao nešto više i u ligaškom delu prvenstva, kada je kroz obruč ubacio 31 poen. Ozbiljniju ulogu u timu je imao u takmičarskoj godini 2003/04, a najbolja sezona u Zvezdi mu je bila 2004/05. godine. 

Karijeru je nastavio u nemačkom Braunšvajgu, igrajući u sezoni 2006/07, da bi sledeću godinu proveo u dresu Kelna. Na tri godine se seli u litvanski klub Lijetuvos Ritas, da bi nakon toga po dve sezone proveo u španskoj Saski Baskoniji i turskom Efesu. Nakon toga, ostaje u Istambulu još godinu dana, ali u  dresu Darušafake. Od 2016. godine opet je u Crvenoj zvezdi. Bio je član reprezentacije Crne Gore i sa njima je igrao na Evropskim prvenstvima 2011. i 2013. godine.

 U MOZZARTOVOJ dobrotvornoj akciji, Bjelica je odlučio da eventualni dobitak uputi Udruženju „Život“ u kome se građani bore protiv retkih bolesti kod dece.

Srećno Milko u plemenitom tipovanju, ali i na parketu, jer Zvezda sutra igra protiv Olimpijakosa!

ODIGRAJ MILKOV TIKET

Dobrotvorni tiket započinjemo utakmicom belgijske lige, KLUB BRIŽ – OSTENDE. Domaćin je nakon niza odličnih partija i pobeda, možda i neočekivano, remizirao sa Antverpenom u prošlom kulu. Međutim, bez obzira na to Briž je i dalje glavni favorit za osvajanje prvenstva. Sigurnost mu pruža čak devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Šarlroa. Ostende je skroz druga priča. On nikako ne uspeva da uđe u pravi ritam, igra jako promenljivo i zbog toga se nalazi u donjem domu.

,,Počeću tiket sa 1&3+, garantovano prolazi“.

Sada se selimo na Mediteran, gde će u okviru španskog Kupa kralja biti odigran gradskiski derbi između BARSELONE i ESPANJOLA. Blau grana se pod vođstvom Ernesta Valverdea preporodila ove sezone, i polako, ali sigurno korača ka još jednoj tituli prvaka Španije. Ali, ugođaj ne bi bio kompletan ako Katalonci ne bi osvojili i Kup, dodatno ponizivši najvećeg protivnika, madridski Real. Utakmica sa gradskim rivalom Espanjolom jedan je korak ka tom cilju. Doduše, goste može radovati i ohrabriti činjenica da su u prvom meču savladali velikog protivnika sa 1:0. Ali sada se utakmica igra na Kamp Nou, gde je Barsa apsolutni favorit pred svojih skoro sto hiljada vernih navijača.

,,Barselona je neprikosnovena u Španiji, s toga igram 1&2+ I“.

Plemeniti tiket nastavljamo takođe utakmicom kupa, ovog puta francuskog, a koplja će ukrstiti ekipe STRAZBUR i LIL. Ako pogled usmerimo na rezultate ovih ekipa u nacionalnoj ligi, ni jedni ni drugi ne igraju baš najbolje. Ipak, kup je prilika da se to malo ispravi. Ova dva tima nisu odigrala utakimicu još od avgusta prošle godine, kada je Strazbur ubedljivo slavio sa 3:0. Sigurno je da njihovi navijači priželjkuju da se taj susret ponovi.

,,Odlučujem se da pokušam sa igrom GG“.

Humanitarni tiket završavamo duelom nemačke Druge Bundeslige, tačnije susretom ekipa DINAMO DREZDEN – ST. PAULI. Reč je o meču dve prilično ujednačene ekipe. Gosti se na tabeli nalaze tik iznad Dinama, sa samo bodom prednosti. S toga će domaćin sve snage upotrebiti kako bi uspeo da pobedi u susretu timova sa sredine tabele.

,,Tiket završavam jednostavno, igram 1 na Dinamo“, konstatovao je Bjelica koji će potencijalni dobitak usmeriti za ŽIVOT.

Inače, pre nego što zaključimo današnji plemeniti listić moramo istaći dosadašnje rezultate “Humanitarnog tiketa u podne”. Imali  smo 105 humanitarnih kladilaca sa dobitnim listićima koji su MOZZARTU pomogli, da iz sopstvenih izvora, donira ravno 5.841.760, 00 dinara.

Na listi dobitnika i dalje vodi novinar i pisac Vanja Bulić sa iznosom od 351.025 dinara koje je MOZZART po Vanjinoj želji donirao Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda. Drugi na tabeli najuspešnijih je muzičar Momčilo Bajagić Bajaga sa dobitkom od 184.426 dinara, a koji je Bajaga usmerio, a MOZZART donirao, topčiderskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla - tačnije narodnoj kuhinji. Treću poziciju drži košarkaš Uroš Tripković po kome je nazvan i jedan od obnovljenih terena u MOZZARTOVOJ akciji “100 terena za jednu igru”. Uroš je istipovao za fenomenalnih 170.067 dinara.

Potom sledi akcija, “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. KMF Borac iz Čačka dobio je dve MOZZARTOVE garniture. Pred početak studentske lige Beogradskog univerziteta, kompanija je u okviru akcije opremanja timova sportskom opremom, obradovala rukometni tim sportskog društva Električar sa dve nove garniture dresova. I to nije sve...

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, zatim “Budi human”, i subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše.

I da  Vas podsetimo, važna informacija za REPUBLIKU Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg dobrotvornog kladioca Milka Bjelice dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za djecu i omladinu sa težim i kombinovanim smetnjama MOJA LUKA u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:30 1812 BEL 1 Club Brugge - Oostende kmb 1&3+ 1,68
Čet 21:00 5002 FRA K Strasbourg - Lille tgg gg 1,83
Čet 20:30 3039 NEM 2 Dinamo Dresden - St.Pauli ki 1 2,25
Čet 21:30 4063 ŠPA K Barcelona - Espanyol kmb 1&2+I 1,87

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

sportsko klađenjeMilko Bjelicahumanitarni tiketbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara