Humanitarni tiket u podne: Nenad Borovčanin tipuje za Koš za sreću

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 11:56

Bokserska ikona direktno se poziva na kvotu 4,20, uz ambiciozan tip s meča Pevaca i Tobdžija

Čast nam je što na liniju plemenite igre, danas izvodimo Nenada Borovčanina, jednog od najboljih u modernoj istoriji srpskog boksa, sadašnjeg predsednika Bokserskog saveza Srbije. On je doneo odluku da tipuje za Fondaciju “Koš za sreću”, došao do kvote 10,07, a nama je za oko u momentu zapela kvota 4,20, koju povlači sa meča Pevaca i Tobdžija…

Zato uz aplauz za hrabrost, konstatujemo da je Nenad Borovčanin u ovom momentu doneo odluku da odigra svoj tiket plemenitosti, a potencijalni dobitak nakon njegovog eventualnog prolaska posveti Fondaciji “Koš za sreću”. 

Izabrane vesti

Ipak, uz Borovčanina, pre nego što se taknemo te teme, idemo na susret ODENSE – VIBORG, odakle očekujemo da padne makar dva gola. Biće tvrdo, jer oba tima se bore za sedmo mesto. Deli ih samo bod, u podjednakoj su formi, mada domaćin igra nešto stabilnije u poslednje vreme. Poslednji susret para dono je konačnih 1:1, što među njima nije iznenađenje, pošto je na četiti od poslednjih pet mečeva para dolazio X ishod.

Na utakici REAL SOSIJEDAD – KADIZ uz bokserskog stručnjaka očekujemo duplu šansu 1X. Kadizu je bitna distanca od Majorke koja je u crvenoj zoni začelja tabele. Sosijedad je šesti, ne verujemo da će mariti za njihove potrebe, naročito ne nakon četiri meča na kojima je osvojeno samo dva boda. Taj skor će pokušati da popravi protiv tima koga je prošli put savladao sa 0:2.

Već smo na utakmici ANDERLEHT – ANTVERPEN, sa koje Borovčanin traži da dođe jedinica, odnosno pobeda domaćina. Anderleht beži Antverpenu za tri boda. Gosti u meč ulaze nakon poraza upravo od Anderlehta, a on je baš boleo. Bilo je 4:0, pa će psihološka barijera za njih na ovom susretu biti skoro pa nepremostiva prepreka. Na tri od poslednjih pet utakmica ovoga para imali smo makar 3+ igru kao dobitnu.

Za kraj, imamo bombu koju je Borovčanin uz tip 1&GG, koga prati kvota 4,20, bacio na meč TOTENHEM – ARSENAL. Todžije ne bi nigde da mrdaju. Oni su na četvrtoj poziciji, dakle u zoni Lige šamšpiona, a Pevci su plasirani za mesto niže, što znači da su viđeni za kvalifikacije Lige Evrope. Inače, na ovom paru domaćinstvo ima magičnu moć. Ma poslednjih pet utakmica tri jedinice ulovio je Totenhem, a dve Arsenal. Moglo bi ovo biti napeta utakmica.

I to bi bilo sve od Nenada Borovčanina koji je u olimpijskom boksu bio dvostruki prvak Srbije i trostruki šampion Jugoslavije, kao i timski prvak bivše zemlje sa Loznicom, odnosno timski šampion Bosne i Hercegovine sa Slavijom iz Banja Luke. Potom je prešao u profesionalni boks i bio neporažen. U 30 mečeva ostvario je isto toliko pobeda, te je bio prvak Evrope u čuvenoj WBO kategoriji. Godinama obavlja funkciju predsednika BSS i jedan je od najzaslužnijih za "drugi život" srpskog boksa. U Beogradu je prošle godine bilo održano Svetsko prvenstvo za boksere na kom je naša zemlja posle 26 godina došla do medalje.

Nenad Borovčanin će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Omladinske organizacije “Bogdanović plac”, Bijeljina. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

bokshumanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaNenad Borovčanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara