Humanitarni tiket u podne: Nikola Rebić tipuje za Koš za sreću

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.10.18. | 12:00

Tri fudbalske GG partije, plus isto toliko kečeva s parketa kraljice igara, na tapetu su košarkaša Mornara iz Bara

Nema pauze, nema odmora, nema nikakvog izgovora pod kojim ćemo zastati s tipovanjima u „Humanitarnom tiketu u podne“. Baš to je osnovni razlog zbog koga se ponosimo činjenicama koje MOZZART broji kroz zaokružene tipove 136 dobitnih tiketa poznatih ličnosti. Upravo oni su u plemenite svrhe na preko 60 adresa u Srbiji i Republici Srpskoj prosledili tačno  8.808.560, 00 dinara.

Ta priča ide dalje, pa na putu potencijalnog uvećanja donirane sume pozivamo i košarkaša Mornara iz Bara, Nikolu Rebića. On je kombinovao tri fudbalska, s tri košarkaška para, a kako je došao do MOZZART kvote 11,97 pogledajmo iz ovih stopa.

Izabrane vesti

Prvi meč po njegovom kladilačkom ukusu dolazi nam s trerena LDV kupa, odnosno s utakmice ŠRUZBERI – TRANMER. Ovo je je susret Grupe 4, uoči koga valja znati da je Šruzberi trenutno stabilan trećeligaški tim, koji se susreće sa sasvim solidnim, ali za takmičarski rang slabijim sastavom Tranmera. Jaz takmičarskih kategorija razrodio je ove ekipe, pa poslednji prijateljki meč između njih datiramo još u 2015. godinu kada je slavio večerašnji domaćin s 1:4. U tom trenutku, poslednja četiri meča ovih timova okončana su sa GG3+ ishodima.

“Smatram da je GG igra najpodesnija za tipovanje na ovom paru”

Krenimo dalje, na utakmicu KROULI TAUN -  PORTSMUT. Još jedan kup duel timova iz treće i četvrte Engleske divizije. Krouli je deveti na tabeli Engleske 4 i na prethodnih pet utakmica naizmenično je gubio i pobeđivao. Portsmut je lider u Engleskoj 3, a posle deset mečeva bez poraza u svim takmičenjima za vikend je prekinuo tu seriju porazom od Gilinhema. Domaćin je neporažen na svom terenu na pet prethodnih utakmica, dok Portsmut nije gubio na strani poslednjih sedam. Portsmut je od ukupno sedam međusobnih duela dobio pet, jednom je bilo nerešeno, a Krouli je pobedio samo jednom i to pre šest godina.

 „Ponavljam tip, i igram GG“, zaključio je naš današnji plemeniti kladilac.

FLITVUD – ROČDEJL, sledeći je susret, takođe sa LDV bojišta u kome razmatramo sve opcije u duelu sa timova s terena Engleske 3. Ni jedni ni drugi ne igraju sjajno u poslednje vreme, a krajem avgusta podelili su bodove, i što je za kladioce još važnije odigrali GG4+ meč. Biće jako teško odrediti ko je favorit na ovom meču, budući da i jedni i drugi imaju sličan ligaški učinak. Ipak, postoji jedna stvar koja ih razlikuje, a nju opisuje gol razlika u šampionatu. Naime Flitvud barata s 19:11, Ročdejl sa 17:25. po toj logici deluje da je jako teško, gotovo iluzorno očekivati da Ročdejlova odbrana ne primi gol.

„Baš tako, zbog čega ponovo biram GG za svoj konačni tip“.

Prelazimo na košarkašku Ligu šampiona, odnosno na meč TENERIFE – TELEKOM BON. Španci će na ovom susretu svakako poneti epitet favorita. Tako bar duluje sastav koji je u prva tri kola ACB lige izgubio jedino od Real Madrida sa 88:73. Bon će pokušati da ih iznenadi, pa valja reći da je ekipa iz Nemačke od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima izgubila samo prijateljski meč od Frankfurta, dok je prva dva kola Bundeslige rešila u svoju korist.

“Španska jedinica se po meni ne dovodi u pitanje”, reče košarkaš.

Prelazimo na završne parove koji nam dolaze s parketa Evrokupa. Prva je ASFEL LION – TRENTO. To što je Trento u prvom kolu savladao Partizan sa 82:73 treba uzeti ozbiljno u obzir, budući da je Asvel u prvom kolu bukvalno nokautiran od Valensije sa 84:62. Trento je uoči ovoga meča poražen u prvom kolu italijanskog šampionata izgubio do Kremone u produžetcima sa 99:104. Poslednja dva okršaja ovih timova odigrana su 2017. godina, baš u Evrokupu, s tim što je prvi dobio italijanski, a drugi francuski tim.

“Jeinica na Asfel, pa da odigramo i poslednji par za danas”.

Reč je o utakmici UNIKAHA – FRANKFURT. Gostujući tim je u prvom kolu Grupe D, u produžetcima slavio protiv Torina, dok je Unikaha sa 80:72 poražena od Ritasa. Nemci su dakle opušteniji, a uz to lepo su se nakon pomenutog susreta proveli i u osmini finala Kupa Nemačke, budući da su savladali Ulm sa 78:74. Unikaha je posled evropskog izleta savladala Fuenlabradu, i izgubila od Real Madrida sa 89:82. Zbog toga bi Španci mogli s napetoščću da uđu u ovaj susret. 

“Kao što sam počeo, tako i završavam košarkaška tipovanja, budući da verujem u pobedu Unikahe”.

Nakon kladilačkog dela rubrike, red je da se osvrnemo i na karijeru Nikole Rebića. Plejmejker Mornara, rođen je u Beogradu 1995. godine, a u mlađim kategorijama igrao je za FMP Železnik, a zatim i Crvenu zvezdu. U februaru 2013. potpisao je prvi profesionalni ugovor i to upravo sa Crvenom zvezdom. U redovima crveno-belih prve značajnije minute dobio je u sezoni 2013/14, da bi i naredne godine imao je sličnu, moglo bi se reći nešto skromniju minutažu na parketu. Ipak postao je deo generacije koja je zabeležila najveće uspehe u istoriji kluba osvojivši tri titule u toj sezoni. Uz titulu Kupa Srbije, naš današnji gost osvajao je još i Kup Radivoja Koraća kao i šampionska odličja Jadranske lige i KLS-a.

Bio je deo mlađih reprezentativnih selecija Srbije. U tim selecijama osvojio je dve bronzane medalje. Prvu je zaslužio na Evropskom prvenstvu do 18 godina 2012, a drugu na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina 2014 godine. Već 2015. godine je sa istim uzrastom došao i do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Italiji, i to uz odlične individualne igre. Prosečno je beležio 10,9 poena, tri skoka i 2,1 asistenicju po meču. Zbog toga je zajedno sa saigračem Markom Gudurićem izabran u idealnu petorku prvenstva.

Pre nego što zaključimo 844. izdanje “Humanitarnog tiketa u podne”, pohvalimo se da i sa 24 dobitna listića na kojima su dobitne sume bile veće od 100.000 dinara.

MOZZART je naravno otišao dalje, jer naš tip svih ovih godina putuje do vaših srca kroz brojne plemenite aktivnosti. Ogroman odjek u javnosti izaziva MOZZARTOVA akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 68 košarkaških igrališta. Beograd je pre koji dan bio u centru pažnje društveno odgovorne akcije u kojoj zalazimo u sve sportske sredine. Poslednji u nizu terena poneo je ime jugoslovenske košarkaške legende Žarka Paspalja. Obnovljeni sportski kompleks „Šljunkara“ na Zvezdari svečano je, presecajući vrpcu, otvorio sam košarkaš, a promociji je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao da kompanija MOZZART i Grad Beograd imaju isti cilj, a to je bolji i zdraviji grad za našu decu.

I to nije sve, budući da MOZZART pomaže humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe “Humanitarni tiket u podne” našeg gosta Nikole Rebića, dobitak će biti doniran i za Dom za stara i bolesna lica San“ iz Prijedora. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka na teritoriji Republike Srpske, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 7325 EVRK Asvel Lyon - Trento ki 1 1,20
Uto 20:45 7313 EVRK Unicaja - Frankfurt ki 1 1,15
Uto 20:30 7337 Tenerife - Telekom Bonn ki 1 1,30
Uto 20:00 2342 ELDVK Shrewsbury - Tranmere tgg gg 1,95
Uto 20:45 2351 ELDVK Fleetwood - Rochdale tgg gg 1,62
Uto 20:45 2350 ELDVK Crawley Town - Portsmouth tgg gg 1,73
Ukupna kvota9,80

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketbet analizasportsko klađenjeNikola Rebić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara