Humanitarni tiket u podne: Sonja Petrović tipuje za NURDOR, za Dečju bolnicu u Kragujevcu

Vreme čitanja: 5min | sub. 26.05.18. | 11:19

Tamo gde Mažić deli pravdu, naša gošća priziva MOZZART kombinaciju 1&2+

Stigli smo i do 716. izdanja MOZZARTOVOG “Humanitarnog tiketa u podne”, u kome raspisujemo šest parova s košarkašicom Sonjom Petrović. Današnja gošća odlučila je da na tiket postavi šest parova, koji kladilački ugođaj podgrevaju kvotom 25,38! Nije malo zar ne? Biće uzbudljivo, pratiti susrete, jer kompanijski ulog od 10.000 dinara donosi potencijalnu dobitnu sumu od 253.800 dinara, koju ćemo ukoliko tiket prođe donirati NURDOR-u, u svrhu ciljane donacije Dečjoj bolnici u Kragujevcu.

Tipuj Sonja, i tresi kladilačke obruče!

Izabrane vesti

ODIGRAJ TIKET SONJE PETROVIĆ

HELSINKI – HONKA, prvi je par koje nam prezentuje današnja ponuda igara u režiji finskih fudbalskih majstora. Pre tipovanja, treba znati da Helsinki ulogu lidera prvenstva trenutno opravdava sa tri vezane pobede, a da Honka bez poraza, ali sa punim koferom X ishoda gazi već šestu utakmicu. Helsinki je dobio poslednji aprilski susret ovoga para sa 2:1, a GG ishod konstanta je na njihovim susretima još od 2014. godine.
“Domaćin je moj favorit, i zato igram MOZZART jedinicu”, kaže naša gošća, pa kladilačkim stazama putuje u Češku.

Na tenu smo u narednom tipu uz BOHEMIANS i SPARTU PRAG. Praški tim igra u seriji od tri pobede, dok Bohemians već šest utakmica ne zna za pobedu. Na tim mečevima domaćina, GG remi je bio maksimalan domet na ukupno tri meča. Sećanja na utakmice ovih timova, vraća nas u jul prošle godine, kada su timovi na koje tipuje naša gošća overili X, pri konačnih 1:1.
“Sparta je bolja, a moja je dvojka. Čist tip, bez želje da ga dodatno pojačavam s golovima, u ovom momentu je moj izbor”…

Idemo dalje, u Švedsku na meč egal protivnika ESTERSUNDSA i HEKENA. Treba znati da je Estersunds vezao dva po golovima izuzetno izdašna meča, na kojima je usput i slavio. HEken je remizirao na poslednjoj utakmici, a pre toga izgubio od Malmea. Oba puta palo je 0-2 gola. Na poslednjoj utakmici ovoga para, datiranoj u prošlu godinu, nije bilo golova.
“Imajući u vidu efikasnost domaće ekipe, usudiću se da tipujem na dva i više golova u drugom poluvremenu”.

Atraktivan susret plej-ofa Čempionšipa između FULAMA i ASTON VILE, koji se igra na neutralnom terenu Vemblija, zainteresovao je našu gošću koja je zapazila da Aston Vila nije pobedila Fulam još 13. kola prošlogodišnjeg Čempionšipa. Fulam je nakon toga u susretu 32. kola, odigranim u februaru ove godine uspeo da slavi sa 2:0.
“Neću preterivati, pa ću sebi dati za parvo da odigram duplu šansu, s verom u 1X”, kaže Sonja Petrović.

Sledi kladilačka poslastica, odnosno finalni meč Lige šampiona u režiji REAL MADRIDA i LIVERPULA. Jasno, kvalitet i iskustvo na strani je madridskog kluba, što svakako treba uzeti u obzir kao i veliki boj Kristijana Ronalda, i Mohameda Salaha. Real je trijumfovao u prethodna dva finala  Lige šampiona, na šta treba dodati i ukupno tri trofeja španskog tima u ovom takmičenju iz minule četiri godine. Za nas će ova utakmica biti interesantna i zbog Milorada Mažića, koji će imati čast da karijeru kruniše upravo na utakmici o kojoj se sanja svaki arbitar. 
“Verujem u Realovu silu, ali ću na sve to dodati i najmanje dva postignuta gola na meču. Dakle, moj tip je 1&2+”.

Kladilačko putešestvije završavamo u brazilskoj Seriji A, na utakmici FLUMINENSE – ČAPEKOENSE. Verujemo da je ime gostujućeg tima itekako poznato, ali u trenutnom kladilačkom kontekstu treba spomenuti da je gostujuća ekipa u seriji od pet poslednjih utakmica, tri puta odigrala za X, a zatim po jednom slavila i izgubila. Čapekoense je u proteklom kolu poražen od Internacionala sa 3:0, dok Fluminense sa minulih pet utakmica ima po tri pobede, dva remija, i jedan X.
“Igram jedinicu, jer smatram da je Fluminense bolji tim u ovom momentu”, zaključila je naša današnja gošća.

U delu priče o našoj gošći, recimo da je Sonja Petrović, profesionalnu karijeru započela 2006. godine u Crvenoj zvezdi. Nakon dve operacije ukrštenih ligamenata kolena, sa 23 godine Sonja je htela da završi profesionalnu karijeru. Petrovićeva je 2007. godine proglašena za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta, a godinu dana ranije napustila je Crvena zvezdu i Srbiju, iako je tadašnje rukovodstvo Košarkašog saveza Srbije bilo protiv toga. Uticaj Barselone i talenat Sonje Petrović naterali su FIBA asocijaciju da napravi presedan i dozvoli joj da se kao maloletnik preseli u Kataloniju. Nakon Barselone usledio je transfer u francuski Bruž, sa kojim je osvojila „triplu krunu”, a zatim i prelazak u redove moskovskog Spartaka.

Sonja Petrović je nastupala i u najjačoj ligi sveta za žene WNBA, i to u ekipi Čikago Skaj, danas brani boje USK Praga.

Kao jedna od najzaslužnijih za trijumf ženske košarkaške reprezentacije Srbije ostvarila je najveći uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. igranom u Mađarskoj i Rumuniji. Pobedom protiv Francuske u finalu u Budimpešti – 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19) osvojena je ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu nego i prvo zlato u čitavoj istoriji naše ženske košarke. Ujedno je obezbeđen i direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Na Evrobasketu beležila je prosečno 13,8 poena i 1,4 asistencije, a mnogi će je pamtiti po odlučujućim poenima u polufinalu protiv Belorusije i poenima (22) u finalu protiv Francuske.

Zajedno sa Anom Dabović izabrana je u najbolju petorku Evropskog prvenstva 2015. Ostale članice idealne postave su Alba Torens iz Španije i Sandra Gruda i Selin Dumer iz Francuske.

Reč po reč, stigosmo i na kraj kladilačke priče, sve do mesta u kome se bavimo sižeom dosadašnjih dometa socijalno odgovornih akcija kompanije MOZZART. Setimo se učešća u akciji “Bitka za bebe”, u kojoj smo donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Pre dve godine donirali smo aparate za ispitivanje sluha, takođe za naše najmlađe sugrađane.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije i to u akciji „Novi dresovi za nove šampione“. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, paraolimpijce... Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Sponzorišemo i doniramo čačanske klubove Borac i Železničar.

Iako je stavljamo na kraj današnje priče, dužni smo da napomenemo poslednjih dana veoma zapaženu akciju “100 terena za jednu igru”. Beograd, odnosno posetioce Ade Ciganlije darovali smo košarkaškim trenima, takozvanom MOZZART arene. Napomenimo da su igrališta u novom ruhu posvećena srpskim košarkašicama koje su, predvođene Marinom Maljković, ostvarile najveći uspeh u istoriji srpske ženske košarke. Očekujte nas i vi, predlažite terene u svojim sredinama, jer MOZZART je svuda gde sport i zdrav način života i razmišljanja zalaze.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće, Sonje Petrović, dobitak će biti doniran i za Centar Zaštiti me u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 21:00 1501 BRA 1 Fluminense - Chapecoense ki 1 1,80
Sub 16:00 3528 ČEŠ 1 Bohemians 05 - Sparta Praha ki 2 1,60
Sub 18:00 5415 ŠVE 1 Ostersunds - Hacken 2ug 2+ 2,05
Sub 18:00 2101 EN2PF Fulham - Aston Villa ds 1X 1,33
Sub 14:00 5709 FIN 1 Helsinki - Honka ki 1 1,40
Sub 20:45 6403 Real Madrid - Liverpool kmb 1&2+ (5.5) 2,40
Ukupna kvota26,38

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANI


tagovi

humanitarni tiketbet analizaSonja PetrovićNURDOR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara