Humanitarni tiket u podne: Zoran Filipović tipuje za lečenje Anastasije Kostić

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.01.19. | 12:00

Kad fudbalska stara garda uleti u klinč s MOZZART parovima Evrolige...

Navikli smo da fudbalska imena uglavnom šaraju po MOZZART ponudi najvažnije sporedne stvari na svetu. Trener Zoran Filipović sam se izuzeo iz ove prakse, te je na plemeniti listić bacio tri košarkaška para, i samo jednu fudbalsku utakmicu iz Primerinog arsenala.

Iskusni fudbalski stručnjak, nekada igrački ljubimac Marakane igra za pomoć pri lečenju Anastasije Kostić rođene 2010. godine, koja je sa samo tri meseca starosti preživela tešku saobraćajnu nesreću. Pošto su sve mogućnosti za lečenje devojčice u Srbiji iskorišćene, Anastasiji je neophodan je lekarski tretman u inostranstvu, tačnije u Rusiji za koji naš Zoran igra partiju u današnjem izdanju MOZZARTOVOG “Humanitarnog tiketa u podne”. 

Izabrane vesti

S njim, zbog Anastasije i MOZZART izazova koji je do sada kroz plemenitu kasicu provukao 10.679.320 dinara krećemo u bet analizzu.

Prvi par dolazi nam s parketa Evrolige, odnosno sa utakmice FENERBAHČE – BASKONIJA. Momci Željka Obradovića imaju ne samo najbolju evroligašku statistiku, već i objektivnu nadmoć ma s kim igrali, budući da su do sada samo jednom poraženi. Baskonija se u poslednje vreme razigrala, a poražena je jedino od Barselone u minulih pet kola, i to sa 70:77. Imajući u vidu da su Turci u šestom kolu kao gosti u Španiji slavili sa 72:74, i da su se nakon tog meča poprilično dobro uigrali, pobeda na vlastitom parketu zvuči im više kao obaveza nego kao upitna stvar. Veliko je pitanje koliki otpor će moći da pruži Baskonija koja je uzgred poslednju odigranu utakmicu imala pred kraj prošle godine u ACB ligi, kada je poražena od Real Madrida pri konačnih 74:91.

Zabaviću se ponuđenim marginama, i odigrati da će na meču biti više od ponuđene margine koja u ovom momentu iznosi 160,5“, reče Zoran Filipović i nastavi s igrom.

Njegov izbor pao je na meč LEVANTE – ĐIRONA. Obe ekipe započele su ovu sezonu iznenađujuće dobro, da bi zatim i jedni i drugi potpuno podbacili u decembru. Levante je sa poslednje tri utakmice osvojio samo bod, a u duelima sa Ejbarom, Barselonom i Rajo Valjekanom primio je čak 11 golova. Đirona je bez pobede na prethodna četiri meča u kojima je postigla samo dva gola. Prethodna dva međusobna duela završena su podelom bodova, oba puta rezultatom 1:1, a oba tima postizala su golove na pet od šest prethodnih odmeravanja.  

„Verujem da će ovde biti golova, pa zato igram 3+ partiju“...

Vraćamo se Evroligi uz utakmicu ŽALGIRIS – CSKA. Armejci su su zapali u dubiozu nakon što su poraženi od Baskonije, Fenera i Panatinaikosa. Pobede protiv Himkija i Efesa znak su da ekipa nije u rasulu, ali da ipak ima slabe tačke na koje će zaigrati Žalgiris koji je u poslednje vreme gubio jedino od Bajerna i Gran Kanarije pokušati da iskoristi. Uostalom, koliko Žalgiris ume da bude tvrd rival za CSKA, videlo se u osmom kolu Evrolige, kada su Moskovljani na mišiće slavili u produžecima, i to tek sa 99:97.

„Kratko i jasno H2, jer verujem da će CSKA dobiti uz trenutno ponuđeni hendikep“, poručio nam je nekadašnji golgeter, reprezentativac, selektor, odnosno trener vemoa živopisne karijere.

Poslednje tip sanašnje humanitarno – kladilačke sesije vodi nas na utakmicu OLIMPIJAKOS – PANATINAIKOS. Olimpijakos je u proteklom kolu sasvim nenadano poklekao pred fenjeraškom Darušafakom. Popravni će imati protiv zemljaka, a oni su od proteklih pet utakmica dobili dva meča, i to onaj s Darušafakom, i poslednji u utakmici sa favorizovanim timom CSKA. Ta utakmica im daje vetar u leđa, pa Panatinaikos igra na ponavljanje s uspehom odigrane poslednje tri utakmice protiv Olimpijakosa. Što se tiče Evrolige, Panatinaikos je poslednji put bio bolji od Olimpiujakosa u šestom kolu, i to s prednošću od 13 poena razlike.

“Smatram da će na meču biti manje od 154,5 poena, koliko trenutno iznosi ponuđena MOZZART margina”, zaključio je naš današnji gost.

Što se igračke karijere Zorana Filipovića tiče, recimo da je debitovao za Budućnost iz Podgorice, da bi sa 16 godina postao član Crvene zvezde. Sa crveno-belima je igrao od 1969. do 1980. godine i za to vreme osvojio tri šampionske titule 1973, 1977. i 1980. godine,  Kup Jugoslavije 1971. godine, i trofej Superšampiona Jugoslavije 1972. Za Zvezdu je odigrao ukupno 477 mečeva i postigao 302 pogotka. U inostranstvu je igrao za Klub Briž, Boavistu, i Benfiku.

Kada je reč o trenerskoj karijeri, vodio je svoju Crvenu zvezdu, bio pomoćnik u reprezentativnoj selekciji Jugoslavije, kao i u Benfiki. Samostalno je vodio Boavistu, Crnu Goru, Panionis, i tako redom. Da nabrajanje ne bude predugo, odnosno da ništa ne izostavimo tu stavljamo tri tačke…

Pred kraj današnje rubrike, red je da pored već već ispisanih redova o plemenitom tiketu, podvlačimo činjenice koje se odnose na ostale društveno odgovorne akcije kompanije MOZZART. Pogađate, to su veliki poduhvati  “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šampione”. Navodimo da smo do sada svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića.  

Tačku na priču po planu rubrke stavlja Zoran Filipović koji je takođe odabrao adresu na koju će njegov dobitak otići s one strane Drine, i to na zasebnom listiću s kompanijskom uplatom od 50 konvertibilnih maraka.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Zoran Filipović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarne organizacije “Partner”. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 11,05, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:00 4016 ŠPA 1 Levante - Girona ug 3+ 1,65
Pet 18:45 7936 EVRL Fenerbahce - Baskonia up više (158.5) 1,90
Pet 19:00 7937 EVRL Zalgiris - Cska h 2 (+5.5) 1,90
Pet 20:00 7938 EVRL Olympiakos - Panathinaikos up manje (154.5) 1,90
Ukupna kvota11,32

* Kvote i margine ponuđene u rubrici bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaZoran Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara