Humels, Jovanović i De Jong (@Reuters)
Humels, Jovanović i De Jong (@Reuters)

Humels oštro po Jovanoviću: Smešan penal protiv nas, ponovo!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 00:27

Štoper Dortmunda nezadovoljan odlukom srpskog arbitra

Imala je Borusija Dortmund prednost nakon prvog poluvremena duela u Ajndhovenu, ali je nedugo po povratku sa odmora PSV uspeo da izjednači, pa će se revanš u Nemačkoj za tri nedelje ponovo igrati "od nule". Duel na Filips areni završen je remijem 1:1, a štoper gostiju Mats Humels smatra da je njegov tim oštećen zbog penala koji je Srđan Jovanović dosudio u 55. minutu, a Luk de Jong potom pretvorio u pogodak.

Upravo je Humels bio glavni akter te situacije, pošto je oborio Malika Tilmana. Pokazivao je iskusni Nemac da je to bio start na loptu, ali je Jovanović, koji je stajao nedaleko od mesta događaja, brzo pokazao na belu tačku, a pri svojoj odluci ostao je i nakon konsultacije sa VAR sobom, u kojoj su bili Hrvat Ivan Bebek i Slovenac Nejc Kajtazovič.

Izabrane vesti

Na tu odluku prvo su, još tokom trajanja utakmice, reagovali iz Borusije s nekoliko upitnika u objavi na klupskom Tviter nalogu, a potom se oglasio i sam Humels na istoj društvenoj mreži.

"Tviter je čekao na ovo. Tviter će da dobije. Kakav smešan penal protiv nas. Ponovo! Ne mogu da verujem da je doneta odluka kao ova ili kao protiv Čelsija i PSŽ-a u vreme kada imamo VAR", napisao je štoper nemačkog kluba, podsećajući na prošlogodišnji meč sa londonskim klubom u osmini finala, kao i prethodno sa Parižanima u grupnoj fazi, kada su takođe dosuđeni jedanaesterci u porazima Borusije Dortmund.

O spornoj situaciji, makar među gostima, govorio je i trener Borusije Edin Terzić.

"Sudija je procenio da je bio penal. Želeli smo da pogleda snimak, ali je bio veoma siguran u svoju odluku, iako ja mislim da je to bila teška odluka", razočaran je trener nemačkog tima što Jovanović nije išao do ekrana, ali treba imati u vidu i da mu iz VAR sobe verovatno tako nešto nije sugerisano.



tagovi

Borusija DortmundPSV AjndhovenSrđan JovanovićMats HumelsLiga šampiona

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara