Humels (©Reuters)
Humels (©Reuters)

Humels pod stare dane pred selidbom preko grane

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 21:30

Juventus i Milan zainteresovani za štopera Dortmunda

Mnogi su u njegovim godinama okačili kopačke o klin, ali je Mats Humels na korak od toga da u poznim igrčakim godinama počne da putuje.

Komandant odbrane Dortmunda će gotovo sigurno napustiti klub kada mu poslednjeg dana juna istekne ugovor sa žuto-crnima. Ali, iako ima 35 leta, ponuda mu ne fali. I to onih sa najvišeg nivoa.

Izabrane vesti

Kako piše čuveni Bild, Humels bi mogao ovog leta da se prvi put otisne preko granice i da karijeru nastavi u inostranstvu, pošto ima ponude iz Serije A. I to od Juventusa i Milana! Ništa čudno što su crno-beli iz Torina tu, čim je neko kvalitetan, a slobodan, odmah se pojavi Stara dama iza ćoška...

Pitanje je, naravno, da li je iskusni defanzivac raspoložen da u smiraj karijere prvi put ode da igra van Nemačke. Njegov fudbalski put je interesantan: dete je Bajerna, ali je prve seniorske korake napravio u Dortmundu, potom se u zrelim godinama vratio u redove giganta iz Minhena, da bi odatle ponovo stigao u Dortmund.

U crno-žutom dresu Humels je odigrao 507 utakmica, po čemu je drugi na večnoj listi Borusije Dortmund.

„Ovaj klub je meni dom. Proveo sam ovde 13 godina. Tu sam napravio prve korake kao profesionalac. Kada sam došao, Dortmund je bio 13. na tabeli i prolazio kroz težak period, a mi smo ga vratili na međunarodni nivo. Kao igrač, ja sam Dortmunder i nema nikakve dileme oko toga“, rekao je nedavno Humels za klupski sajt.

Ali, možda je u 35. godini trenutak da vidi i kako je to igrati sa druge strane granice...


tagovi

Borusija DortmundMats HumelsBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara