(© Reuters)
(© Reuters)

Hvala Bogu da imamo oči i sve smo videli: Real ukrao pobedu, Vinisijus dao gol rukom!? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.01.24. | 18:22

Sramne odluke sudija pogurale Madriđane ka preokretu, od 0:2 do 3:2

Sjajan je Real tim, ima jednog od najboljih trenera današnjice, veliki broj kvalitetnih fudbalera, ali u logistiku koja mu omogućava da uživa privilegije kakve druge ekipe nemaju. Pre svege u liku sudijske pomoći. Debitant na terenima elitne španske divizije, Fransisko Ernandes Maeso samo što nije obukao beli dres i zajedno sa saradnikom u VAR sobi, Alehandrom Ernandes Ernandesom, kreirao povratak nedavnog osvajača pehara Superkupa iz rezultatskog zaostatka protiv Almerije i slavio, nezasluženo. Po svim pravilima fudbala, zakonima prirode, kako god, ne-za-slu-že-no – 3:2.

Taj dvojac je doslovce opljačkao Andalužane i sprečio ih da slave prvu pobedu u sezoni. I to na stadionu „Santjago Bernabeu“, gde je izgledalo kao da su arbitri gostima vezali ruke i noge posle vođstva 2:0, udarali ih po licu, usput im se smejali u isto dok ih kradu. Da, ovo je bila krađa! I hvala Bogu da imamo oči, da možemo da vidimo ono što sudije nisu. Htele i(li) smele.

Izabrane vesti

Makar tri situacije su sporne, svaku je proveravao VAR i svaka je bila u korist madridskog giganta. Valjda tako ide, da za najveći klub na svetu mora najviše i da se naginje...

Tek, posle greške Naća koju je u 38. sekundi kaznio Larži Ramazani i spektakularnog pogotka Edgara Gonsalesa iz završnice prvog poluvremena, činilo se da Real nije mogao ni makac. Sve dok mu arbitri nisu pružili ruku spasa protiv ekipe za koju je starter bio bivši napadač Partizana, Marko Milovanović.

Najpre kad je početkom drugog dela dosuđen u najmanju ruku sporan jedanaesterac. Posle centaršuta Frana Peresa na loptu su krenuli Džud Belingem i Brazilac Kaiki (a izgledalo je kao prekršaj domaćina, konkretno Ridigera) i posle dugog većanja, kad se stekao utisak da ni delioci pravde nisu do kraja uvereni šta se desilo, Maeso je pokazao na belu tačku (ceneći da je Kaiki igrao rukom), odakle je Englez postigao 14. gol u prvenstvu i izašao iz kratkotrajne rezultatske krize.

Nije to slomilo velikog srce Almerije. Tokom sezone odigrala je nekoliko sjajnih utakmica, a ostajala bez nagrade. Sad ju je za novih „plus dva“ koštala neopreznost Diona Lopija koji je u izradnji akcije udario po licu Belingema i tako uskratio Serhija Aribasa da mu se pripiše gol na dodavanje Ramazanija, koji nije proslavio jer je oblikovan u mlađim kategorijama Reala. I to je, valjda, jedina ispravna odluka sudija, dok su sve druge bile pogrešne.

Vrhunac nepočinstva desio se u 67. minutu kad je na centaršut Čuamenija reagovao Vinisijus Žunior. Kako? Rukom! Mora biti da je rukom. Nema šanse da je ramenom kačio loptu, kako je odmah počeo da ubeđuje okolinu i možda i tako uticao na arbitre da promene inicijalnu odluku. Maeso je najpre dosudio igranje rukom, a onda posle gledanja u ekran video ono što niko na svetu nije. I besramno pokazao da je Brazilac poentirao ramenom.

Od toga trenutka krneula je opsada gola Luiša Mašimijana, Real je stvarao prilike i na kraju pogotkom Danija Karvahala u devetom (od 11) minutu nadoknade okrenuo rezultat. Da to nije uradio kapiten Madridađa možda bi sudija Maeso pritrčao da on ubaci loptu u mrežu...


PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rijoha 51pen/

Subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)

/Moleiro 36, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:1 (1:0)

/Serlot 45+1 - Ljabres 90+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Hugo Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 11/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 3:2 (2:0)

/Garsija 9, Munjoz 31, Areso 80 - Majoral 64, Maksimović 68/

Real Madrid – Almerija 3:2 (0:2)

/Belingem 57 pen, Vinisijus Žunior 67, Karvahal 90+9 – Ramazani 1, Gonsales 43/

18.30: (4,40) Betis (3,70) Barselona (1,90)

21.00: (1,85) Đirona (3,70) Sevilja (4,70)

Ponedeljak

21.00: (5,10) Granada (3,60) Atletiko Mardrid (1,73)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

sudijaPrimeraReal MadridAlmerijaVinisijus ŽuniorDžud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara