Marcelo Brozović (©Reuters)
Marcelo Brozović (©Reuters)

I Brozović potvrdio da ostaje, za sada...

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 00:34

Hrvat još neodlučan, Inter otvara nove pregovore sa Čelsijem oko Lukakua

Potpuni je lom napravio Marcelo Brozović odlukom da ne prihvati ugovor života koji mu je nudio Al Nasr i godišnju platu od 20.000.000 evra neto. Izgleda da nije bio neodlučan, već uprkos svim pisanjima italijanske štampe nije hteo u Saudijsku Arabiju.

Da li će doći do novog preokreta zavisi možda i najviše od želje Al Nasra da se dalje nosi sa pregovorima i eventualno poveća njegova primanja, mada prema svim najavama Marcelo Brozović ostaje u Inter. Za sada...

Izabrane vesti

On je to kroz redove potvrdio na društvenim mrežama, gde je u kasne sate objavio fotografiju u Interovoj opremi, sa rukama visoko podignutim gore u znak slavlja i u opisu objave stavio dva srca - po jedan crne i plave boje.

To je jasan znak da u Saudijsku Arabiju neće. A da li će menjati klub ovog leta? Italijnanski transfer insajder Đanluka di Marcio piše da je posle odjave Al Nasra Brozović dao zeleno svetlo da pregovaraju sa Barselonom. Barselonom koja jeste pokazala interesovanje, ali se još nije ohrabrila da predstavi zvaničnu ponudu Interu. U crno-plavom delu Milana i dalje ostaju jasnog stava da žele oko 20.000.000 evra na ime obeštećenja, ma ko to bio.

Katalonski klub još nije započeo pregovore, jer za to prvo mora da skupi novac... Teška su vremena na stadionu Kamp Nou, poznato je da Barsa u svim sportskim sekcijama društva spušta granice za budžete kako bi se smanjio pritisak na kasu, a fudbalski klub je naravno pod najvećim opterećenjem zbog grehova prethodnih uprava. Naravno, finansijski deo njegovog ugovora ne bi bio ni blizu onoga što mu je nudio Al Nasr...

Paralelno sa onim što se dešava oko Brozovića, Inter planira da otvori pregovore sa Čelsijem oko statusa Romelua Lukakua. Pomenuti izvor navodi da je ideja Nerazura da klubu sa Stamford Bridža predstavi ugovor o pozajmici uz obavezan otkup, gde bi obeštećenje bilo isplaćeno kroz rate u narednih nekoliko godina. Pominje se da se radi o obeštećenju od 30.000.000 evra, što je gotovo četiri puta ispod onoga što je Čelsi platio Interu pre samo dva leta.

Belgijanac želi da ostane u Interu i ne vraća mu se u Čelsi, ni u Zapadnom Londonu nisu za njegov povratak, pa je dogovor "win-win" situacija za sve strane.


tagovi

ČelsiAl NasrInterLetnji prelazni rok 2023Romelu LukakuMarcelo BrozovićBarselona

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara