Šta je sa tim Hrvatima, više vole fudbal nego pare?! Čudna cvećka Marcelo minirao ugovor života

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 14:22

Saudijci ostali u neverici, pa se besno okrenuli novoj meti

Sve je bilo dogovoreno, ruka ruci pružena, čekao se samo igrač da potpiše ugovor karijere...

Ali Marcelo Brozović (zasad) nije prihvatio ponudu saudijskog Al Nasra.

Izabrane vesti

Transfer na kojem se radilo danima je u opasnosti da potpuno propadne jer se hrvatskom vezisti ne ide u Saudijsku Arabiju. Inter je uspeo da izboksuje više nego pristojno obeštećenje od 23.000.000 evra i jedva je čekao da ga skine sa platnog spiska pošto ih na bruto nivou godišnje košta 11.000.000 evra.

Emisari Al Nasra su juče doputovali u Milano, obavili završne pregovore sa Nerazurima i zadovoljni napustili sedište kluba. U međuvremenu su dobili obećanje da je Brozović pristao na trogodišnji ugovor vredan 20.000.000 evra po sezoni neto. Uostalom, koji igrač od 31 godine bi to odbio?!

Da bi danas Inter i Al Nasr ostali u šoku kada su dobili obaveštenje da Brozović ni u jednom trenutku nije prihvatio ponuđeni ugovor!

Hrvatski vezista u Interu zarađuje 6.000.000 evra neto po szeoni ima ugovor u Interu do 2026. U Saudijskoj Arabiji mu se nudi da zaradi tri puta više. Ali on za sada ne prihvata selidbu na Arabijsko poluostrvo.

Razne su teorije zašto je Brozović odbio transfer u Al Nasr. Neki insajderi pišu da traži 30.000.000 evra po sezoni. Drugi javljaju da i dalje čeka Barselonu jer mu se ide u Kataloniju i igra fudbal na najvišem nivou. Treći spekulišu da hrvatski as koji voli nešto opušteniji stil života (cigareta i pivo su svakodnevnica momka koji najviše trči u Seriji A) ne vidi sebe u Saudijskoj Arabiji sa tamošnjim pravilima.

Marcelo po mnogim stavrima odudara od današnjih stereotipa o modernim fudbalerima, važi privatno za „čudnu cvećku“, ali i prilično zabavnog tipa. Slobodno vreme najviše voli da provodi u sopstvenom kafiću u predgrađu Zagreba, igra pikado i druži se sa lokalcima. Retko ćete ga videti u nekim luskuznim varijantama i mondenskim letovalištima.

Kafić mu se zove Bomba, što je i nadimak koji mu je nadenuo tata kada ga je ispisao iz srednje škole i svima još tada govorio da će „njegov mali“ postati vrhunski fudbaler još dok je trenirao u Hrvatskom Dragovoljcu. I to tako što je naočigled zabezeknutih trenera trenirao u obe trening smene dok su ostala deca bila podeljena u prepodnevnu i popodnevnu i trenirala jednom dnevno. Brozović je bez problema trenirao dva puta dnevno. Ne daje izjave za medije, voli privatnost i intimu i zato ga je možda teško zamisliti u Saudijskoj Arabiji.

Šta god da je u pitanju, trenutna situacija je da je Brozović odbio već dogovoren transfer i ugovor života.

I krenuo stopama zemljaka Luke Modrića koji je od Al Hilala odbio faraonski ugovor vredan 200.000.000 godišnje ili 200.000.000 za tri godine. U zavisnosti koji izvor je u pitanju. A Saudijce je odbio i još jedan poznati hrvatski vezista. Ivan Rakitić se zahvalio na ponudi saudijskom Al Itifaku. Današnja naslovna strana madridske Marke se divi Luki Modriću zbog pomenute odluke i hvali ga uz naslov „Ni za svo zlato ovog sveta“.

Ipak, U Italiji gde se veliki klubovi bore za vazduh i na sve načine gledaju kako da zarade koji milion evra, teško da će biti ovakvih pohvala na Brozovićevu adresu. Iako je Hrvat za mnoge postupio ispravno sa moralne strane.

U međuvremenu, iz Francuske stižu vesti da su ljudi iz Al Nasra pobesneli posle ovakavog šamara u pregovorima i da za ulogu zadnjeg veznog već imaju drugu metu. Tačnije, to je i zvanično potvrđeno. Lans je potvrdio da je počeo pregovore sa Al Nasrom o prodaji svog najboljeg igrača Seka Fofane čija cena je oko 30.000.000 evra i već godinu i kusur dana se pominjao kao želja Pari Sen Žermena, Njukasla, Arsenala, Milana...


tagovi

Marcelo BrozovićAl NasrLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara