I Buskets na raportu kod Kumana: Može da ostane ali nije više starter

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 12:16

Holanđanin menja ulogu De Jongu

Ronald Kuman je juče započeo revoluciju u Barseloni i seču starosedelaca. Juče je obavio telefonske razgovore sa Luisom Suarezom, Ivanom Rakitićem, Arturom Vidalom i Samuelom Umtitijem u kojim im je predočio da ih ne vidi u svojim planovima i da je najbolje da napuste klub.

Potom su na red došli oni koji mogu da ostanu u klubu, ali sa manje bitnim ulogama u odnosu na dosadašnji staž. Kuman je ipak rešio da zadrži Đordija Albu na godinu dana, vidi i Đerara Pikea u svom projektu, mesto u rotaciji će zadržati i Serđi Roberto, a danas je Kuman obavio i razgovor u četiri oka sa dugogodišnjim „senatorom“ Serhijem Busketsom.

Izabrane vesti

Klub je svoj četvorici pomenutih sugerisao da mogu da ostanu, ali pod uslovom da redukuju visoke ugovore jer se Barselona nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi. Kada se reši pitanje ugovora, Kuman će predočiti kakvi su sportski planovi sa pomenutim kvartetom i kakve uloge ih čekaju. Sa Busketsom je već razgovarao i saopštio mu da više neće biti nedodirljiv u veznom redu i da će morati da se pomiri sa manje bitnom ulogom.

Kumanov plan je da na ulogu pivota ispred odbrane povuče Frenkija de Jonga koji je u debitantskoj sezoni igrao nešto ofanzivnije nego što je igrao u Ajaksu i nije mogao da iskaže pun potencijal. Kumanov plan je da igra sa dva pivota od kojih bi drugi bio Miralem Pjanić što znači da za Busketsa nema mesta u startnoj postavi. Pogotovo ako dođe i Žoržinjo Vajnaldum koji je želja holandskog stručnjaka.

Vreme velikih promena u Barseloni je definitivno počelo. Kuman drži mač od kojeg će mnogi stradati. 


tagovi

Serhio BusketsRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara