Demba Ba i Papis Sise iz vremena kada su igrali u Njukaslu (©Reuters)
Demba Ba i Papis Sise iz vremena kada su igrali u Njukaslu (©Reuters)

I dalje je klasa kao “blizanac” Demba Ba: Het-trik Papisa Sisea za istorijsko finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 22:07

Nekadašnji napadači Njukasle dele lekcije po Turskoj

Imao je Njukasl nekada paklen tandem Demba Ba – Papis Sise. Dvojac Senegalaca je blistao u sezoni 2011/12 kada su zajedno postigli 29 golova u Premijer ligi i to im je ujedno bila jedina zajendička sezona u Njukaslu pre nego što je Ba prešao u Čelsi.

Putevi su im se kasnije ukrstili u Kini gde je Sise igrao za Šandong, a Ba za Šangaj Šenhuu, da bi ih sudbina pred kraj karijera spojila u turskom fudbalu. Oba imaju po 35 godina, i već drugu sezonu igraju u Turskoj. Ba rešeta mreže u dresu Bašakšehira, Sise blista igrajući za Alanju. Dok se Ba i njegov tim bore protiv Trabzona za titulu u prvenstvu Turske, Sise i Alanja će imati istog rivala u borbi za trofej Kupa.

Izabrane vesti

Zahvaljujući Siseovoj briljantnoj partiji, Alanja je večeras ispisala istoriju. Klub koji tek drugu sezonu igra u elitnom rangu turskog fudbala je večeras napravio najveći uspeh u klupskoj istoriji pobedivši Antaliju 4:0 u polufinalu Kupa Turske. Bio je ovo revanš polufinala pošto je Alanja u prvom meču kao gost slavila minimalnim rezultatom, a večeras je u velikom stilu potvrdila plasman u finale.

Tim u kojem pored Sisea igraju još neka solidna imena poput Stvena Kolkera, Jorgosa Cavelasa, Đalme, Huanfrana ili Saliha Učana je pregazio Antaliju za poluvreme. Sise je načeo goste golom u 15. minutu, a vođstvo je od odlaska na poluvreme duplirao Guleslam. Već tada je bilo sve jasno, da bi Sise u drugom poluvremenu došao do het-trika. Ima 35 godina, ali dovoljno je videti samo kakvo mu je kretanje kod golova da bi se zaključilo kakva je klasa za turski fudbal. Iako ima 35 godina… Na drugoj strani se prva zvezda Lukas Podolski nije video.





tagovi

Papis Sise

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara