Dragan Aničić
Dragan Aničić

Hit najava trenera Mačve: Zvezda ima tenk, a mi goloruki... Možda i iznenadimo

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 17:18

Dragan Aničić kaže da trenera boli glava pred susrete sa večitim rivalima

Za nijansu bolje nego što je bilo, a nedovoljno da se pomeri sa poslednje pozicije. Osvojila je Mačva pet poena u početna četiri kola drugog dela sezone, popravila ne baš velike šanse da sačuva elitni status, proteklog vikenda odolela Proleteru na „Karađorđu“, ali joj u 25. superligaškom kolu u goste dolazi Crvena zvezda, što samo po sebi smanjuje mogućnost osvajanja bodove spasa u okršaju sa aktuelnim prvakom države.

Ostaje joj, doduše, pravo na nadu.
Kad dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan uživaju publika, novinari io igrači, samo trenera uvek boli glava“, priznaje Dragan Aničić, šef stručnog štaba šabačkog kluba. „Realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, da nemaju šta da izgube, međutim, ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše. Uvek postoji način da im se suprostavite“.

Izabrane vesti

Aničić za meč u subotu (16 časova, TV Arenasport 1) neće moći da računa na Filipa Božića (kartoni), dok su pod upitnikom Branislav Marković i Đorđe Šušnjar.
Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona i u nekom figurativnom smislu ona je kao klub tenk za nas, a mi smo, realno, goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog u tenku, ali se dešava. Valja imati strpljenja i pameti, da prevaziđemo objektivne mogućnosti u ovom trenutku. Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Biće potrebno i mnogo sreće“.

Ruku na srce, ne blista ni Crvena zvezda. Dobila je uvodna dva meča u 2020. pod palicom Dejana Stankovića, zatim se okliznula u Inđiji, pa odigrala razočaravajući 162. večiti derbi.
Zvezda je dolaskom novog trenera dobila novi impuls, sigurno da Stanković ima veliki motiv da pokaže da zaslužuje da bude strateg Crvene zvezde, sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipi. Crveno-beli su sad dobar spoj mladosti i iskustva, trenutno najjači u Srbiji. Moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo pokazati da rastemo iz meča u meč i da ćemo uz veliko zalaganje igrača kao i podršku naše brojne publike uspeti da odigramo kvalitetnu partiju“, završio je Aničić.

Petar Gigić je već savladao Milana Borjana

Poseban motiv da se dokaže protiv lidera na tabeli imaće Petar Gigić, zimus vraćen u Šabac u vidu pozajmice iz Partizana. Mladi napadač očekuje da pomogne klubu s kojim je pod ugovorom.
Svi kažu da su ovakvi susreti najlepši, ali za igrače nisu najlakši, jer smo trenutno u nezavidnoj rezultatskoj situaciji, međutim, optimista sam. Ukoliko budemo ponavljali stvari iz prethodnih nekoliko utakmica, imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Pozivam publiku da u što većem broju ispune tribie, da Šapčani budu uz svoj gradski klub, jer nam je u ovom periodu njihova energija od velikog značaja“, dodao je Gigić.

Ulaznice za meč Mačva – Crvena zvezda prodavaće se u subotu od devet časova, po ceni od 400 za južnu, 500 za istočnu i 1.000 dinara za zapadnu tribinu. Sezonske ulaznice važe, a čelnici kluba podsećaju da na stadion besplatno mogu deca mlađa od 10 godina, kao i da mališani do 16 godina mogu prisustvovati meču isključivo u pratnji punoletne osobe.

Navijači Crvene zvezde biće smešteni na istočnoj tribini.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara