Rodžer Šmit (foto@SLBenfica)
Rodžer Šmit (foto@SLBenfica)

I igra i rezultati i bacanje mladih u vatru: Čudotvorac moćne Benfike na Lužu do 2026.

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 00:39

Rodžer Šmit potpisao novi ugovor, otkupna klauzula otišla preko 10.000.000 evra

Posle svega što radi sa Benfikom u aktuelnoj takmičarskoj godini i nije moglo drugačija. Rodžer Šmit potpisao je novi ugovor sa lisabonskim gigantom koji precizira da će na klupi ovog tima ostati do 2026. godine.

Prema pisanju portugalske A Bole, plata od oko 1.000.000 evra godišnje biće udvostručena, a aktuelna izlazna klauzula od 10.000.000 evra uvećana, za sada još nije precizirano koliko.

Izabrane vesti

"Velika je čast biti deo Benfike. Iskreno, na početku nisam očekivao da ću potpisati novi ugovor ovako brzo, ali sada to radim sa stoprocentnim uverenjem. Osećam da sam na pravom mestu i vrlo sam spokojan i zahvalan što Benfika veruje u mene... Posebno predsednik Rui Koštai Lourenco Koeljo, kao i čitav upravni odbor. Srećan sam, imamo sjajan tim i navijače. Nadamo se da ćemo nastaviti da prikazujemo kvalitetan fudbal, da ćemo juriti titule jer nam je to velika motivacija", rekao je Šmit.

Benfika vidi u nemačkom stručnjaku dugoročno rešenje koje bi moglo da obeleži predsednički mandat Ruija Košte. Na prve 43 utakmice otkako je leta prošle godine preuzeo kormilo Orlova, Šmit je upisao 36 pobeda, šest remija i samo jedan poraz. Ispostavilo se da je jedini tim koji je namučio Benfiku ove sezone Braga pošto ju je u prvenstvu tukla sa 3:0, a nešto kasnije eliminisala i iz Kupa u četvrtfinalu.

Učinak Šmitove Benfike dodatno dobija na težini kada se zna da je grupnu fazu Lige šampiona u kojoj su joj društvo pravili Pari Sen Žermen, Juventus i Makabi iz Haife okončali na prvom mestu. Ne samo da je sa 10 bodova viška u odnosu na Porto devet kola pre kraja prvenstva na odličnom putu da vrati Benfiku na portugalski tron prvi put od 2019, već njegov tim pleni igrama na evropskoj pozornici. Tamo će se za polufinale Lige šampiona boriti sa Interom i Šmit bi u debitanstskoj sezoni mogao i do polufinala, zašto ne i finala elitnog takmičenja. Ipak se njegov tim nalazi u lakšoj polovini kostura gde su još Milan i Napoli.

Ne bi trebalo zaboraviti da je Šmit i nakon što je jedan od najboljih igrača tima Enco Fernandes zimus otišao u Čelsi za 121.000.000 evra uspeo da se postara da se odlazak argentinskog veziste ne oseti, da je bacio u vatru golobradog Antonija Silvu, štopera za kojeg se veruje da će, kada bude prodat, prvi probiti granicu od 100.000.000 evra, te da je pronašao način da potpuno oživi karijeru Žoaa Marija.

Dakle, s čarobnjakom Šmitom čuda su moguća, možda čak i ono najveće - skidanje Gutmanove kletve, odnosno osvajanje evropskog trofeja.



tagovi

BenfikaRodžer Šmitnovi ugovorugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara