Foto: Reuters
Foto: Reuters

I Inter napustio superligaški brod koji tone

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.04.21. | 02:14

Nerazuri odustali od projekta Superlige

Krah superlige iniciran odustajenjem Čelsija, a ubrzo potom i Mančester Sitija i ostalih premijerligaša definitivno su donela odustajanja italijanskih klubova. Iako je Milan prvi od klubova sa Apenina koji je interno doneo odluku o istupanju iz projekta, ipak je Inter napravio iskorak među članovima Serije A i povukao se iz projekta.

Izabrane vesti

"Inter u ovom trenutku više ne smatra interesantnim projekat Superlige", glasi šturo saopštenje Nerazura kojim je klub potvrdio izlazak iz koncepta koji je za samo dva dana, usled brojnih kritika doživeo apsolutni fijasko.

Podsetimo, ideja 12 klubova bila je da kreiraju zatvoreno takmičenje, a izdvajanje timova izazvalo je revolt kod navijača i iniciralo mnoštvo osuda i negativnih komentara, te je pod pritiskom došlo do raspada nakon samo dva dana.

Ubrzo nakon što su odluke o istupanju doneli engleski klubovi, a za njima i milanski velikani, usledilo je zvanično saopštenje Superlige, koja je od večeras suspendovana. Uprkos činjenici da se inicijatori ideje o novom takmičenju ne mire sa tim, ovo je definitivno kraj Superlige i pre njenog početka, makar one kakva je najavljena u nedelju uveče.

"S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmenu projekta", stoji u saopštenju Evropske Superlige.



tagovi

Evropska Superligasuperliga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara