©Reuters
©Reuters

Kraj Superlige

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 02:08

Engleski timovi su i zvanično istupili, za njima su krenuli i milanski velikani, a prema zvaničnom saopštenju Evropska Superlige ja suspendovana, kako bi se "projekat izmenio"

Takmičenje zatvorenog tipa koje su planirali da osnuju neki od najbogatijih evropskih klubova po svemu sudeći se raspalo kao kula od karata. Posle velike bure, negodovanja navijača, pretnji iz UEFA i FIFA, prvi su nogu povukli klubovi velike engleske šestorke, a takvu odluku doneli su i Inter i Milan. Usledilo je zvanično saopštenje Superlige, koja je od večeras suspendovana. Uprkos činjenici da se inicijatori ideje o novom takmičenju ne mire sa tim, ovo je definitivno kraj Superlige i pre njenog početka, makar one kakva je najavljena u nedelju uveče.

Mančester Siti, Arsenal, Totenhem, Liverpul i Mančester junajted su zvanično odustali od ideje, Čelsi je takođe pokrenuo procerduru za istupanje. Novinar uglednog Atletika Dejvid Ornstajn je preneo da je i Milan rešio da se povuče, a potom se za isti korak odlučio i njegov gradski rival Inter. Tako su kao članovi Evropske Superlige ostali madridski Real, čiji predsednik sedi na čelu planiranog takmičenja, zatim Barselona (koja je takođe prema pojedinim pisanjima najavila istupanje), madridski Atletiko i Juventus.

Izabrane vesti

Usledilo je i zvanično saopštenje Superlige, koja ističe da još uvek razmatra odgovarajuće korake, kako bi izmenila projekat.

"Evropska Superliga je ubeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se menja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posledica pandemije. Takođe bi ponudila i materijalno unaređenu solidarnu isplatu svim fudbalskim deoničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odlika zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno danas sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja. S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmenu projekta, sa tim da ćemo uvek na umu imati naše ciljeve da navijačima ponudima najbolje moguće iskustvo, a pritom i unapređenu solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu".


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti
Totenhem
Arsenal
Liverpul
Čelsi
Real Madrid
Barselona
Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara