Foto: AFP
Foto: AFP

I najjači plaču: Zlatanove suze po povratku u Švedsku!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 18:48

Šveđanin ne vidi kraj karijere

Nema švedska fudbalska reprezentacija veću legendu od Zlatana Ibrahimovića. Posle pet godina pauze, stameni Ibra od 116 nastupa, 62 gola i 17 asistencija vratio se u nacionalni tim uveren da se ništa nije promenilo od trenutka kada se povukao.

Izabrane vesti

“Obećao sam da ću prestati kada budem na vrhuncu. Ali onda sam se zapitao - Šta je to vrhunac? I dalje osećam da sam na vrhu, da nije tako, ne bih bio ovde. Ako niste u zenitu i dođete u tim zbog vašeg imena, to je nešto što ne podržavam i ne volim. Ovde sam jer to zaslužujem”, rekao je na konferenciji pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Ibrahimović i odmah dodao u svom stilu: Ako ću biti deo ekipe za Euro, osvojićemo ga. Igram isključivo da bih pobedio.

(1,38) Bastija (4,20) Kretej (8,50)

Da mu godine ne mogu ništa pokazao je sa 15 pogodaka na 15 ovosezonskih nastupa u Seriji A.

“Isti sam igrač kao i 2016. godine, ali na drugačiji način. Fokusiram se da budem ubitačan u poslednjoj trećini, to je moj zadatak. Znatno sam mudriji, ne mislim da sam bolji, samo drugačiji.“

U ovom trenutku ni sam Ibra nema odgovor na pitanje koliko će fudbalski trajati.

“Da li vidim kraj karijere? U ovom trenutku ne. Samo želim da igram fudbal dok god mogu. Dokle god ste u mogućnosti trebalo bi da radite ono što volite. U mojim godinama nije baš uobičajeno igrati na nivou na kojem ja igram, igrati toliko utakmica, nastupati za klub poput Milana i biti na vrhu. Svaki dan je izazov. Ne mogu fizički da budem na 100 odsto, ali dok god se osećam dobro, igraću dobro.”

Ibrahimović je najčešće čovek od kamena, neko ko ne pokazuje emocije, međutim pitanja o porodici koju zbog kovid mera nije u mogućnosti često da viđa, o sinovima Maksu i Vinsentu, omekšala su švedskog asa.

“U ovim uslovima ne možete da viđate članove porodice. Vinsent je plakao kada sam otišao”, rekao je Ibrahimović, posle čega nije mogao da sakrije suze.

Švedsku već za tri dana na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine očekuje domaćinstvo Gruziji, a 28. marta gostovanje takozvanom Kosovu.




tagovi

Zlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara