Lionel Mesi "uhvaćen" u izlasku u restoran (©Reuters)
Lionel Mesi "uhvaćen" u izlasku u restoran (©Reuters)

I najveći stadion na kontinentu je premali: Mesi prvi put kao svetski šampion u dresu Argentine

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 23:05

Euforija u Buenos Ajresu pred prijateljsku utakmicu Gaučosa sa Panamom (petak, 00.30), prvu koju će odigrati pred svojim navijačima od kako su osvojili Mundijal

Ne pamti se takva euforija za neku prijateljsku utakmicu, kao što vlada u Buenos Ajresu pred duel Argentine sa Panamom! Čak će i renovirani Monumental, koji je nedavno postao najveći stadion Južne Amerike, da bude premali za sve koji su želeli uživo da gledaju meč koji je na programu u noći između četvrtka i petka, od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Povod je jasan, nisu se Argentinci tukli ispred blagajni da bi ugrabili to zlata vredno parče hartije kako bi gledali Kanaldžije. Što se njih tiče, efekat bi bio isti da dolazi u goste tim sveta ili mladi tim Dubočice iz Leskovca. Najvažnije je da dolaze svetski šampioni, Lionel Mesi i ekipa premijerno donose Boginju kući.

Izabrane vesti

Predstava će trajati znatno duže od same utakmice. Program počinje četiri i po sata pre samog meča, paradom trofeja kroz ulice Buenos Ajresa, do Monumentala. Sa stadiona River Plejta je tokom decembra sklonjena atletska staza, na tom prostoru su dograđene tribine, čime je kapacitet proširen za nešto više od 11.000 sedećih mesta. Sada na stadion staje 83.196 gledalaca, čime su prestignuti peruanski Monumental (80.093) i brazilska Marakana (78.838).

U prodaju je pušteno „samo“ 63.361 karata, ostalih dvadesetak hiljada otišlo je u ruke raznoraznim sponzorima i prijateljima saveza. U sponzorskom pulu argentinska reprezentacija ima 42 brenda, nije bilo moguće zadovoljiti sve. Na stotine hiljada navijača naravno moraće da se zadovolje gledanjem prenosa na televiziji.

00.30: (1,02) Argentina (23,0) Panama (50,0)

Pre meča biće premijerno prikazan film „La Skaloneta“, o debiju selektora Lionela Skalonija. Uz to, angažovani su i brojni muzičari, koji će animirati navijače pre utakmice i tokom poluvremena. Sve u svemu, biće to spektakl u kojem će sam rezultat da bude najmanje bitan.

Kolika je euforija među Argentincima mogli ste da vidite i pre nekoliko dana, kada su na hiljade navijača opkolile Mesija, koji je naivno pomislio da može da izađe kao civil u restoran. Uz mnogo muke se kapiten Gaučosa probijao do automobila, kako bi „pobegao“ od fanova.

Mesi ima razloga da bude motivisan protiv Paname, ne samo zbog svečarske atmosfere. Napadač Pari Sen Žermena se i dalje bori sa Kristijanom Ronaldom oko rekorda u reprezentativnom fudbalu. Do sada je postigao 98 golova za Argentinu na 172 utakmice, dok je Ronaldo najbolji strelac svih vremena sa 118 pogodaka, doduše iz 195 mečeva. Između njih je Iranac Ali Dai sa 109 golova.

Mesiju takođe nedostaje da se samo još jednom upiše u strelce, pa da dođe do cifre od 800 golova u karijeri. I tu je dve godine stariji Ronaldo bolji od njega, sa 828 pogodaka.

---------------------------------

Prvi prolećni dani donose početak Mozzart Izazzova! Zadatak za četvrtak 23. mart je sledeći: pogodi najduži tiket sa parovima koji imaju kvotu preko 1,25. To znači da ti treba što više sigurica, jer danas prvo gledamo broj pogođenih parova, pa kvotu. Za najuspešnije spreman je nagradni fond od 500.000 dinara, a današnji pobednik uzeće 100.000 dinara.

--------------------------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

00.30: (1,02) Argentina (23,0) Panama (50,0)

10.00: (2,70) Australija (3,05) Ekvador (2,80)

11.30: (2,55) Japan (3,15) Urugvaj (2,90)

12.00: (2,90) Južna Koreja (3,05) Kolumbija (2,65)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Argentinefudbalska reprezentacija ArgentineReperezentacija PanameLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara