Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

I u jeku slavlja, Zlatko Dalić govorio o problemu stadiona: Smešan sam sebi više...

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.09.22. | 00:33

Slektor Hrvatske ne može da se pomeri sa činjenicom da svetski vicešampion nema svoj stadion

Fudbalska reprezentacija Hrvatske navikla je svoje navijače na velike rezultate. Poslednji je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018, a novi bi mogao da usledi za par dana ukoliko izabranici Zlatka Dalića sačuvaju prvo mesto u grupi i plasiraju se na Fajnal for Lige nacija.

U pretposlednjem kolu Hrvati su u Zagrebu savladali Dance 2:1 i preuzeli im tron. Sada imaju bod više, koji će pokušati da zadrže u nedelju na gostovanju u Beču, dok Danska u poslednjem kolu dočekuje Francusku. Svetski prvaci imaju bod više od Austrije, a kako poslednjeplasirana selekcija ispada iz Divizije 1 jasno je da će sve četiri ekipe imati motiv.

Izabrane vesti

Euforija posle pobede na Maksimiru vlada hrvatskim taborom, ali je selektor i pored zadovoljstva zbog povoljnog rezultata i dobre igre svog tima imao osvrt i na negativnost u vesti sa reprezentacijom. Ponovo je govorio o nedostatku nacionalnog stadiona.

"Imamo sjajnu atmosferu, sjajan ambijent i to me veseli. Nismo dugo bili na Maksimiru, šteta što nemamo uslove. Nitko ne igra ovako kao mi. Svetski vicešampion nema svoj stadion. Potrošio sam se govoreći o tome, žao mi je zbog toga. Vaterpolisti su razveselili ljude, vesele ih i fudbaleri, ali da niko ništa ne čini. Ne znam, smešan sam sebi kad govorim o tome...", razočarano je konstatovao Dalić.

Prethodno je selektor Hrvatske istakao ključ uspeha pobede nad Danskom.

"Videli smo dobru Hrvatsku, pogotovo u drugom poluvremenu. Imali smo malih problema u prvom delu, naročito u zadnjih 15 minuta. Danska je zaigrala sa tri štopera, što mi nismo očekivali. To nam je bio problem, pa smo na poluvremenu reagovali, postavili smo situaciju da Perišić više izlazi na štopera, a Kovačić se vraća u fazu odbrane i pomaže levom bočnom. Tu smo dobili dubinu koja nam je nedostajala u prvoj deonici. Dobra je bila utakmica, s puno trke i agresije. Moram biti srećan i svima još jednom čestitati. Dobiti Dansku dvaput u tri meseca je velika stvar", istakao je Dalić.

Strateg Hrvata najavio je da će njegov tim ići na pobedu i u Beču, bez obzira što bi remi mogao da bude dovoljan.

"Omogućili smo pobedom nad Danskom da u Beču odlučujemo samo o sebi. Igraju nam i drugi rezultati, ali idemo u Beč po pobedu, pokušaćemo da dobijemo tu utakmicu. Još nas peče onaj poraz iz Osijeka od 0:3. Ne mogu sada govoriti o promenama u timu, to ćemo kasnije odlučiti u danima koji slede. Biće sigurno nekih promena, osvežićemo ekipu. Moramo pogledati kakva je situacija sa igračima. Nije se niko ozbiljnije žalio na nešto, veseli me što imamo širok roster, širok kadar igrača i možemo s tim biti posebno zadovoljni".

Strelac prvog gola u meču, Borna Sosa, lepo je po zemlju plasirao loptu sa ivice kaznenog za mat Kasperu Šmajhelu početkom drugog poluvremena. Bio je to njegov prvi gol za reprezentaciju.

"Prvo mi je na pamet pao Toni Kros, on tako pogađa i na to me je podsetio moj gol, a isto je umeo da daje golove i legendarni Jirgen Klinsman. Nije mogao biti bolji trenutak i bolji stadion za prvenac. Ovde sam odigrao dosta utakmica, a na tribinama je bilo mnogo mojih prijatelja, ako i porodica. Hvala Bogu da se sve odvilja u ovom smeru, mi znamo da Hrvatska može ostati na vrhu tabele, što bi nam bio vetar u leđa uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Onih 0:3 protiv Austrije je bila samo slučajnost i to ćemo dokazati u Beču", najavio je bivši fudbaler Dinama, a od 2018. Štutgarta.


tagovi

Zlatko DalićHrvatskafudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara