Ibanjez hrabri Zvezdinu decu: Postanite veliki igrači, tražiću vam ulaznice za top utakmice

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 17:10

Argentinac ne gubi optimizam uoči sutrašnjeg gostovanja Grafičara Železničaru (13 časova)

Fudbaleri Grafičara u četvrtak od 13 časova nastavljuju takmičenje u Prvoj ligi Srbije, utakmicom protiv Železničara u Pančevu. Situacija u kojoj se nalazi tim Boška Đurovskog nije ružičasta, međutim igrače tima sa Senjaka ne napušta optimizam. Razlog za veru u bolje sutra jeste kvalitet ekipe. Presekli su na početku ove sezone čelnici razvojnog tima Crvene zvezde i odlučili da nosioci igre budu mladi momci, ponikli na terenima iza južne tribine Marakane. I nije tajna da je tako selektiranom timu potrebno vreme da "nadođe". U tim naporima pored stručnog štaba na čelu sa Boškom Đurovskim mnogo pomaže i nekolicina iskusnijih igrača. Prvi među njima je kapiten, zavidne internacionalne karijere i vrelog latinoameričkog temperamenta, Argentinac Luis Ibanjez a po iskustvu donekle još mogu da mu pariraju Aleksandar Todorovski i napadač Dejan Vidić.

Visoki centarfor u dosadašnjem delu sezone postigao je tri gola na deset susreta koliko je odigrao. Uspeo je da zaleči povredu meniskusa i za sutrašnji duel u Pančevu biće veliko pojačanje za ekipu Boška Đurovskog.

Izabrane vesti

“Nikako ne uspevamo da uđemo u seriju pobeda, fali nam kontinuitet što je i normalno kada sagledamo mladost ekipe. Mislim da nemamo krizu igre, već rezultata. Nemam dilemu da ćemo ostvariti opstanak u ligi iako smo se svi nadali i priželjkivali na početku sezone plasman u vrh tabele”, rezonuje dvometraš rođen u Peći.

Pored neiskustva, na vodenicu "ljubičastih" nisu išli ni česti prekidi sezone usled reprezentativnih pauza. Grafičar je kao fabrika talenata tokom prethodnog okupljanja nacionalnih timova imao šest reprezentativaca.

“Pobedili smo Bačku i Timok na našem terenu a onda vezali tri neuspeha. Svima u klubu nam je veliko zadovoljstvo što kao klub iz drugog po rangu takmičenja imamo toliki broj reprezentativaca. Ali sa druge strane, taman kada uhvatimo željeni ritam, usledi pauza, odlaganje utakmica i to nas dosta poremeti”, smatra Dejan Vidić koji je propustio nekoliko mečeva svog tima zbog povrede kolena.

Malo koji stranac je na prečac "kupio" srca navijača Crvene zvezde kao Luis Ibanjez. Bio je nezamenjiv u timu tadašnjeg trenera, Miodraga Božovića i u jednoj sezoni uspeo da postigne deset golova i upiše 15 asistencija. Trenutni rezultati srčanom Gaučosa teško padaju, ali veruje kao i svi u taboru Grafičara da dolaze bolji dani.

“Nisam mogao da zaspim posle prethodne utakmice u kojoj smo izgubili. Ne volim ni na treningu da gubim. Uspeli smo prvenstveno psihološki da se oporavimo i sada nam nema druge, nego da počnemo da pobeđujemo”, optimista je Ibanjez.

Svestan je popularni Lučo da njegovim supertalentovanim ali neiskusnim saigračima nije nimalo lako jer se većina njih nikada nije nalazila u situaciji da bude pri dnu tabele. Naprotiv, kao igrači Crvene zvezde, navikli su i naučeni da pobeđuju u kontinuitetu i osvajaju trofeje.

“Nije lako igrati Prvu ligu Srbije. Protivnici su dosta iskusni, pri tom je većina terena na kojima se igra loša, a sve to onemogućava naš mladi tim da pokaže svoj pun potencijal. Trudim se da ne dozvolim saigračima da izgube samopouzdanje. Nije lako ni meni koji imam nekoliko stotina utakmica u nogama, mogu da zamislim kako je njima koji su tek zakoračili u seniorsku konkurenciju. Volim i uživam da treniram i igram sa ovim mladim momcima. Tvrdim da imaju mnogo potencijala i kvaliteta i želim im svima da budu veliki fudbaleri i da igraju u najvećim klubovima Evrope. Da za nekoliko godina mogu da pozovem svakoga od njih i kao igračima velikih klubova tražim im karte za velike utakmice u kojima će oni igrati. Verujem da imaju kapacite za velike stvari. Igrao sam u mnogim klubovima tokom karijere sa velikim talentima koji su napravili ozbiljne karijere. Znam da prepoznam talenat i mislim da imam pravo da dam ocenu da u Grafičaru ima mnogo fudbalera sa ogromnim potencijalom”.

Ambicije pred sutrašnji duel sa Železničarom su najveće moguće.

“ Idemo da se vadimo iz "rupe". Oni jesu dosta iskusni, teren kako smo čuli nije u najboljem stanju ali mi idemo na pobedu. Da pokažemo karakter i najavimo uspon na tabeli”.


tagovi

GrafičarLuis Ibanjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara