Zlatan Ibrahimović (Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Reuters)

Ibra razlupao svlačionicu i urliknuo: Milanu pripada cela Italija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 20:12

Šampionski govor Ibrahimovića, legende koju saigrači bespogovorno slušaju i koja je po povratku u Milan najavila Skudeto, a obećanje juče i ispunila

Malo je fudbalera Milana koji ove sezone nisu dali doprinos u najneočekivanijem, najluđem i najslađem šampionskom kolažu. Ali Rosoneri su ove (i prošle) takmičarske godine u svlačionici imali Zlatana Ibrahimovića, očinsku figuru za kojom su toliko čeznuli tokom poslednjih desetak sušnih i razočaravajućih godina.

Ne morate biti preterano inteligentni da biste zaključili ko je bio produžena ruka Stefana Piolija, možda čak i veći autoritet od samog trenera. Kao u patrijarhartu, kada bi otac zaseo za čelo stola, a ostatak porodice ćutao i čekao da nešto kaže ili da prvi napuni tanjir. S tim što su Ibrina strogoća i ego ipak prožeti i spremnošću da zbija šale, opusti atmosferu...

Izabrane vesti

Međutim, kada je ozbiljan i kada je spreman da sa timom podeli nešto što smatra bitnim, ostali ćute i slušaju, a ima li šta bitnije nakon podizanaja Skudeta od šampionskog govora. Okupio je Zlatan u svlačionici saigrače, celokupan stručni štab, ali i sportski sektor Paola Maldinija i Fredrika Masaru, tu je bio i Ivan Gazidis.

Naredio je da se svi pojave, a onda u svom stilu opustio atmosferu "Ne brinite, nisam vas pozvao da bih se oprostio", jer u čitavom drugom delu sezone provejava mišljenje da je ovo poslednja Zlatanova sezona u profesionalnom fudbalu.

"Momci, od prvog dana kada sam došao ovde, a zatim ste došli i vi, malo je bilo onih koji su verovali u nas. Ali shvatili smo da moramo da se žrtvujemo, da patimo, da verujemo i da radimo. Kada se to desilo, postali smo tim, a kada ste tim, možete da postignete ono što smo mi postigli. Danas smo šampioni Italije."

Zahvalio se Ibra svim saigračima, Maldiniju, Masari, Gazidisu.

"Zahvaljujem se u ime celog tima. Nije bilo lako, ali bili smo prava grupa ove sezone. Na početku sezone niko nije verovao u nas, ali kroz ove principe zajedništva postali smo jači. Ponosan sam na sve vas"

A onda je zamolio sve prisutne za uslugu.

"Slavite kao šampioni, jer Milanu ne pripada samo Milano, Milanu pripada čitava Italija", svlačionicom se prolomila lavovska (Ibra voli sebe da upoređuje sa lavom) rika, oborio je sto ispred sebe, fotograf je umalo nagrabusio... A Rosoneri su podivljali.

Zahvalni su Zlatanu za sve što je uradio čitave ove sezone, ali i kada je pre više od dve godine stao uz Maldinija protiv Ralfa Rangnika sa kojim su vlasnici Milana dogovorili saradnju i koji ga nije video u svojim planovima.

"Nije moj stil da mi fokus bude na igraču 38. godina, ne zbog talenta, već zato što preferiram da stvaram vredne proizvode i razvijam talenat. Za mene ideja da se oslanjam na Ibrahimovića ili Simnona Kjera nema mnogo smisla, ali to je samo način na koji ja vidim stvari. Kada je Ibra rekao da ne zna ko sam ja, nije slagao. Nikada se nismo upoznali", rekao je Rangnik par meseci nakon što je Milan odlučio da zadrži Piolija.

Milan velikog pobednika Zlatana Ibrahimovića (samo tri puta od 2003. godine sezonu završio bez titule državnog šampiona) je sezonu okončao kao najbolji tim Italije, a Rangnikov Junajted je jedva izborio šestu poziciju u Premijer ligi. Na kraju, možda i nije tako loše oslanjati se na švedskog asa, pa ni kada uđe u petu deceniju života.


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara