(©Reuters)
(©Reuters)

Ibrahimović niže nagrade i najavljuje: Igraću i u petoj deceniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 13:00

Napadač Milana 12. put u karijeri proglašen za najboljeg švedskog fudbalera

Sve je prolazno, osim Zlatana Ibrahimovića. Fenomenalni napadač i u 39. godini pruža partije na vrhunskom nivou što je rezultiralo novom nagradom za najboljeg švedskog igrača, 12. u bogatoj karijeri golgetera Milana.

Izabrane vesti

"Hvala svima. Sve moguće kad veruješ i ulažeš mnogo vremena i truda, to sam dokazao i ovaj put. Imam velika očekivanja od sebe. Ulažem velike napore kako bih se svaki put predstavio na određenom nivou. Radim mnogo, žrtvujem se. Pripremam se dobro i sledim rutinu, koja mi pomaže da se osećam živim. Takođe, imam dobre ljude oko sebe", otkrio je Ibrahimović recept za uspeh čak i u 39. godini.

Povratkom na Apeninsko poluostrvo iz MLS lige, korpulentni centarfor ponovo je dospeo u žižu medijske pažnje. Uloga lidera Rosonera pripala mu je prirodno, pa je posle tri godine pauze vrazio Zlatnu loptu Švedske u svoje vitrine.

Novo priznanje, Ibrahimović je posvetio navijačima koji usled pandemije nisu u prilici da sa tribina uživaju u fudbalu.

"Mnogo je prazno bez navijača i nadam se da će se sve vratiti u normalu, kako bismo mogli da uživamo u onome što radimo na terenu. Bez njih nije isto. Takođe, nagradu posvećujem onima koji su bili uz mene i podržali me i kada sam bio teško povređen. Nije bilo lako tada, naročito na mentalnom planu. U svakom slučaju, ne mogu reći zbogom fudbalu pred praznim tribinama. Zato obećavam navijačima da ih čekam na terenu, iako imam 39 godina. Imam ciljeve i posle četvrte decenije života", izjavio je Šveđanin.

Ibrahimović je nagradu za najboljeg igrača Švedske prvi put dobio 2005. godine, a posle jedne sezone pauze od 2007. do 2016. nanizao je još deset uzastopnih priznanja.



tagovi

Zlatan IbrahimovićZlatna loptaŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara