Zlatan Ibrahimović (©AFP)
Zlatan Ibrahimović (©AFP)

Ibrino čedo posrće na startu sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 14:06

Hamarbi na tek 10. mestu šampionata Švedske. Danas prilika za tri boda protiv Geteborga i proboj u gornji deo tabele

Jeste ga Zlatan Ibrahimović kupio, ali ne može još i da igra za Hamarbi. Švedski as, napadač Milana, početkom godine je postao jedan od vlasnika ambicioznog kluba iz Stokholma. Tim potezom razbesneo je navijače i žitelje Malmea, pa mu je i ovom gradu prvo oštećena, a kasnije i srušena statua. Jedan od najboljih napadača sveta u protekle dve decenije kupio je oko četvrtinu akcija Hamarbija.

Ibrakadabra zna samo za uspehe, pa je cilj titula. Ali, ove sezone, ekipa iz švedske prestonice loše je startovala sezonu i trenutno je na tek 10. mestu sa 11 bodova, devet manje od lidera Norčepinga.

Izabrane vesti

I dalje se spekuliše da bi Zlatan mogao da zavši igračku karijeru u Hamarbiju. Njemu ugovor s Milanom uskoro ističe i ne bi bilo iznenađenje ako bi se posle dve decenije vratio u otadžbinu, ali ne u Malme gde je ponikao i kasnije napravio fantastičnu karijeru igrajući za Ajaks, Juventus, Inter, Barsleonu, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester Junajted. Uskoro puni 39 godina, ali i dalje igra na visokom nivou.

U devetom kolu Alsvenskana, Hamarbi danas (19.00) na svom stadionu Tele 2 Areni u Stokholmu dočekuje Geteborg. Biće to sudar dva nekadašnja šampiona. Gosti dugo nisu u vrhu švedskog fubala, a i u ovom šampionatu su loše krenuli. Imaju samo devet bodova, a na poslednje tri utakmice sakupili su samo bod.

Hamarbi ima sedam bodova iz četiri meča na svom terenu, a na tri duela je uspeo da sačuva svoju mrežu. Jedino je golove primio od gradskog rivala AIK-a koji je slavio sa 2:0. Geteborg je već ove sezone pobedio Hamarbi u Stokholmu, i to sa 3:1 u Kupu Švedske.

Muamer Tanković (©AFP)Muamer Tanković (©AFP)

Najbolji strelac Hamarbija je Muamer Tanković koji je tri puta zatresao mrežu, a na drugoj strani isto toliko puta je bio precizan napadač Geteborga Patrik Karlson Lagamir. Problem Hamarbija je realizacija, samo osam pogodaka na isto toliko mečeva. Poslednje četiri godine Hamarbi je dobijao Geteborg na svom terenu u prvenstvu, a prošle godine je bilo čak 6:2 za tim iz Stokholma.

U drugom meču dana (19.00) sastaju se Erebro i Mjalbi. Gosti su očajno startovali, ali su onda vezali četiri trijumfa u nizu. Ipak, prošle nedelje su zaustavljeni od lidera Norčepinga. Poslednjih godina u mečevima ova dva tima pada mali broj golova. Četiri meča u nizu je dolazilo 0-1 gol.

ŠVEDSKA 1 – 9. KOLO

Nedelja

Malme – Kalmar 2:1 (0:1)

Sirijus – Norčeping 4:2 (1:1)

Varberg – AIK Stokholm 2:2 (1:1)

Elfsborg – Jurgorden 1:0 (0:0)

Falkenberg – Helsingborg 2:2 (1:0)

Estersund – Haken 2:2 (0:0)

Ponedeljak

19.00 (1,80) Hamarbi (3,60) Geteborg (4,60)

19.00 (3,00) Erebro (3,10) Mjalbi (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zlatan IbrahimovićHamarbimjalbiŠvedska 1Švedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara