Fudbaleri Boke (©Reuters)
Fudbaleri Boke (©Reuters)

Ide Superklasiko, a Boka ne može da se sastavi: Niti pobeđuje, niti pogađa, niti preti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 23:57

Jedan od najlošijih startova sezone u istoriji slavnog kluba

Ništa nije kao što bi želeli u žuto-plavom delu Buenos Ajresa od kada je počela sezona. Boka Juniors proživljava jedan od najlošijih startova u svojoj istoriji, jer posle šest utakmica i dalje nema pobedu!

Počelo je 14. jula, remijem sa Atletiko Mineirom bez golova u prvom meču šesnaestine finala Kopa Libertadoresa. Usledio je novi nerešen ishod, 1:1 sa Unionom. Zatim ponovo 0:0 sa Brazilcima i tuča po završetku utakmice koja je odjeknula svetom. Ne dešava se često, čak i u Južnoj Americi, da se fudbaleri kluba veličine kao što je Boka pesniče sa policijom ispred svlačionica, a u pokušaju da se domognu sudija. Nije im to pomoglo da se nađu u četvrtfinalu, a po povratku sa tog gostovanja novi problem - igrači su morali u izolaciju zbog korone. Bez najboljih - novih 0:0, sa Banfildom, pa bolan poraz od velikog rivala San Lorenca u jubilarnoj 200. utakmici na čuvenoj Bombonjeri.

Izabrane vesti

PONEDELJAK, 01.15: (2.70) SAN LORENCO (2.95) BANFILD (2.90)

Kada su se konačno skupili, nadali su se svi kojima je Boka u srcu da sledi prva ovosezonska pobeda. Umesto toga, opet meč bez golova.

Taljares je odoleo u Kordobi i upisao četvrti bod u četiri utakmice. Jedan više od velikana iz Buenos Ajresa.

Kako su Bokini fudbaleri igrali, kao i to na kakvom nivou im je samopouzdanje, odlično oslikava propuštena šansa Huana Ramireza iz drugog poluvremena. Umesto da pocepa protivničku mrežu, odlučio se za dodavanje. I očajno ga izveo.

To, međutim, nije sve. U kakvom stanju je ekipa Migela Rusa pokazuje i podatak da je Boka večeras odigrala treću utakmicu od 34 ove godine bez upućenog šuta u okvir protivničkog gola. Poređenja radi, od 2015. do 2020, u ukupno 246 mečeva, tako nešto im se nije dogodilo.

Nadaju se na Bombonjeri da će situaciju prodorima po desnoj strani popraviti Luis Advinkula, ali 2.000.000 evra plaćeni Peruanac još čeka na debi, pošto Rajo Valjekano ne želi da pošalje potrebne papire za licenciranje igrača dok žuto-plavi u potpunosti ne isplate pomenutu sumu.

I ima još. Za četri dana, u četvrtak u ponoć, Boku očekuje duel sa najvećim rivalom, River Plejtom, u šesnaestini finala Kupa Argentine. Igra se jedna utakmica, ako im bar malo znači, na Bombonjeri.

Poslednju pobedu fudbaleri Boke Juniors upisali su u maju, kada su u grupnoj fazi Kopa Libertadores savladali bolivijski Strongest 3:0. Od tada su, u sedam utakmica, postigli samo jedan gol.



tagovi

Boka juniorsSuperklasikoArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara