Idealan scenario za Zvezdu: Nosilac u plej-ofu, treći šešir na žrebu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 11:16

Crveno-belima se poprilično otvara put ovog leta, ukoliko prethodno odbrane titulu prvaka Srbije. Partizan bi bio nosilac samo u trećoj rundi kvlaifikacija

Kao što već znate, srpski klubovi će imati ogromne benefite od odluke UEFA da izbaci ruske klubove iz evropskih takmičenja u narednoj sezoni, a oni se pre svega tiču činjenice da je naša zemlja dobila učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope u narednoj sezoni. Tako će šampion Srbije ići u kvalifikacije za Ligu šampiona, osvajač kupa ili drugoplasirani u prvenstvu (u zavisnosti od toga ko bude prvak države) ići u Ligu Evrope, a treći i četvrti u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji nemaju razloga da večeras, niti do kraja elitnog takmičenja, navijaju za Viljarealovo čudo u revanš meču protiv Liverpula, jer ako Žuta podmornica kojim slučajem osvoji Ligu šampiona onda bi srpski šampion kvalifikacije za Ligu šampiona morao da krene od drugog kola. Ukoliko ekipa Unaja Emerija ne osvoji elitno takmičenje, srpski predstavnik sigurno kreće od trećeg kola.

Izabrane vesti

Taj scenario bi skratio put Crvenoj zvezdi ili Partizanu, mada bi još lakši posao do kraja kvalifikacija imao aktuelni šampion i lider prvenstvene trke zbog više nego ozbiljnog koeficijenta - 46.000 (Partizan 24.500). Ekipa Dejana Stankovića ne samo da bi krenula od trećeg kola, već bi zahvaljujući pomenutom koeficijentu sigurno bila nosilac i u trećem kolu i u plej-ofu.

To nije sve, ekipa sa stadiona "Rajko Mitić" bi prema trenutnim proekcijama mogla da se nađe i u trećem šeširu na žrebu za Ligu šampiona. Crveno-beli se trenutno nalaze u četvrtom šeširu, a veći koeficijent od njih ima samo Rendžers (46.250). Dakle, potrebno je samo da mesto u eliti izgube dva tima sa boljim koeficijentom. To konkretno može da se desi već u plej-ofu, gde će se naći Benfika i Rendžers. Ukoliko Partizan bude šampion, po trenutnim proekcijama bi bio nosilac samo u trećem kolu, dok bi ga u plej-ofu čekao mnogo teži zadatak.

Od timova iz plej-ofa bolji koeficijent od Crvene zvezde u ovom trenutku bi imao samo Dinamo Zagreb. Aktuelni lider šampionske trke bi bio ispred Olimpijakos (41.000), Viktorije Plzenj (31.000), Karabaga (25.000), Malmea (23.500) i Trabzona (5.50). Lošiji koeficijent bi imao i potencijalni šampion Danske, u ovom trenutku Kopenhagen, sa koeficijentom 40.500. Najlakši mogući predstavnik bi bio Karabag, a nešto nezgodinji Malme i Viktorija Plzenj. Potencijalna "mina" bi mogao da bude šampion Turske Trabzon.

Takođe, crveno-beli imaju dosta razloga da navijaju da upravo Plzenj bude prvak Češke, jer ako to bude Slavija Prag, došlo bi do pomeranja među nosiocima. Slavija ima bolji koeficijent (52.000) i od Crvene zvezde, što znači da bi među nepovlašćene timove i potencijalne protivnike Crvene zvezde otišao Kopenhagen.



tagovi

Dejan Stankovićžreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara