Idealnih 11 Lige šampiona (©UEFA)
Idealnih 11 Lige šampiona (©UEFA)

Idealnih 11 Lige šampiona: Sjajan je to tim kad su “sporni“ Mbape i Liverpulova brojnost

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 11:59

Benzema igrač sezone, Vinisijus najbolji mladi fudbaler

Real se okitio krunom, Bajern je podbacio protiv Viljareala, Pari Sen Žermen, Mančester Siti i Liverpul su morali da prihvate da je lepota jedno, a rezultat drugo, a mediji su dobili povod da pišu bajke o Karimu Benzemi. Uefa je mogla samo da se saglasi, pa je Realovom golgeteru uručila priznanje za igrača sezone, dok je njegov saigrač Vinisijus proglašen za najboljeg mladog fudbalera godine.

I tu nema nikakvog spora, dok bismo oko Uefinog izbora idealnog tima mogli da raspravljamo, ali kao i uvek kada su ovakve selekcije u pitanju doći ćemo do one čuvene: svetu se ne može ugoditi.

Izabrane vesti

To ipak ne znači da ne smemo da postavimo neka pitanja. Recimo, da li je baš Kilijan Mbape zaslužio da bude u idealnih 11, jer iako je na osam utakmica postigao šest i namestio još šest golova problem je baš u tom broju mečeva – njegov Pari Sen Žermen je dobacio samo do osmine finala.

Mogli bismo takođe i o četvorici predstavnika Liverpula, tačno toliko ih ima i Real, a u Madridu će sigurno primetiti da je Dani Karvahal finale svakako odigrao bolje nego Trent Aleksander Arnold, dok možemo da pričamo i o izboru Fabinja ispred Kazemira. Doduše, taj Karvahal se nije proslavio kada je pokušao da čuva Mbapea i tu se vraćamo na činjenicu da će uvek biti nezadovoljnih.

Svakako će ih biti i u Viljarealu, izbacili su Juventus, pa Bajern, poluvreme ih je delilo od iznenađenja protiv Liverpula, pa opet – nikog u timu. Ni Paua Toresa ni Danija Pareha, blistave su sezone imali, barem ako pričamo o Ligi šampiona.

Ali još jednom: nezadovoljnih će uvek biti. A ovde nema loših igrača. Pitanje je samo da li je bilo boljih? I tu će svako imati drugačiji odgovor.

Kako bilo, idealnih 11 Lige šampiona u izboru Uefe, u formaciji 4-3-3: Tibo Kurtoa (Real Madrid) – Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Antonio Ridiger (Čelsi), Endrju Robertson (Liverpul) – Kevin De Brujne (Mančester Siti), Fabinjo (Liverpul), Luka Modrić (Real Madrid) – Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen), Karim Benzema (Real Madrid), Vinisijus Žunior (Real Madrid).



tagovi

Tibo KurtoaTrent Aleksander ArnoldAntonio RidigerVirdžil van DajkEndrju RobertsonKevin de BrujneFabinjoLuka ModrićKarim BenzemaKilijan EmbapeVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ
Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara