De Laurentis na rukama fudbalera Napolija (© Reuters)
De Laurentis na rukama fudbalera Napolija (© Reuters)

Idemo dalje: Napolitanci, hoćete li?

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 13:22

Širi se krug zagovornika Superlige

Zasad je 12 sigurnih. S tim što Pari Sen Žermen, Bajern iz Minhena i dortmundska Borusija imaju rok od 14, odnosno 30 dana da se izjasne hoće li se priključiti evropskoj Superligi. Kako su veće šanse da kažu „ne“, Kompanija Dži Pi Morgan traga za rezervnim varijantama, a jedna od njih je u – Italiji.

Prema saznanjima Korijere delo sporta, odmetnici su pozvali pod svoje skute i Napoli, uvereni da bi klub sa juga Apeninskog poluostrva mogao da im pomogne da novo takmičenje zaživi i bude što atrkativnije.

Izabrane vesti

Jedino što ih ne video kao „zakucanog“, već privremenog člana.

Osnivači su najvažnji u pogledu zabave, ali postoje klubovi poput Napolija ili Rome, koji će s vremena na vreme, jedne godine jedini, druge drugi, dobiti šansu da učestvuju“, poručio je predsednik Superlige, Florentino Perez.

A pošto PSŽ, Bajern, Borusija ne žele, delovalo je da su veliki izgledi da Napoli uskoči umesto njih i broj predstavnika Serije A poveća na četiri, jer su već prijavili Juventus, Inter i Milan. Predsedniku Napolitanaca, Aureliju de Laurentisu se ideja dopada, Korijere podseća da je prethodnih godina bio zagovornik korenitih promena u evropskom fudbalu i predviđa se da prihvatiti poziv ako zaista postane zvaničan. Posebno ako se ima u vidu kakav je filmski i marketinški magnat, pa bi učešće u Superligi iskoristio da dodatno poveća prihode van terena.

Međutim, ubrzo se javio i sam De Laurentis poručivši da je sinoć spavao.

"Džej-Pi... Ko?", našalio se na Tviteru.

Mada mu mnogi nisu poverovali, ali za sada - Napoli je van priče.


tagovi

NapoliAurelio De LaurentisEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara