Ignjovski potpisao do 2023.

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 19:08

Srpski fudbaler u mirnoj luci

Koji srpski fudbaler ima najduži staž u nemačkom fudbalu?

Mnogi bi pali na ovom pitanju, a tačan odgovor je Aleksandar Ignjovski. Došao je 2009. u Nemačku i ostaće tamo bar do 2023. godine.

Izabrane vesti

Njegov klub Holštajn Kil je danas zvanično potvrdio da je sa Ignjovskim produžio ugovor na još dve godine pošto je aktuelni isticao na kraju sezone. Tako će nekada jedan od najvećih talenata srpskog fudbala napuniti čak 14 sezona u nemačkom fudbalu! Podatak za poštovanje.

Ignjovski je kao 17-godišnjak zaigrao u prvom timu tada ozbiljnog OFK Beograda i postao jedan od igrača o kojima se pričalo sve najlepše. Zato je pomalo čudan bio njegov odlazak u redove drugoligaša Minhena 1860 kada mu je bilo samo 18 godina. Tamo je proveo dve sezone igrajući Cvajtu, da bi ga potom kupio Verder iz Bremena u kojem je na početku bio standardan i postao reprezentativac Srbije.

Nakon tri godine na Vezeru, prešao je u Ajntraht iz Frankfurta gde se zadržao dve godine, potom je bundesligaški staž nastavio u Frajburgu gde je proveo još dve godine. U leto 2018. se vratio u Cvajtu i potpisao za Magdeburg odakle je posle jedne sezone prešao u Kil.

U Kilu je Ignjovski prošle sezone odigrao 22 utakmice, od čega dobar deo kao starter. Ove sezone igra manje. Upisao je tek 10 nastupa, polovinu ulazeći sa klupe, ali u klubu su procenili da im je značajan i rešili su da produže ugovor. Kil je ove sezone napravio senzaciju u Kupu Nemačke eliminisavši Bajern iz Minhena, dok u Cvajti gura sjajno i drugi je sa samo dva boda manje od lidera Bohuma. Nalazi se na poziciji koja vodi direktno u Bundesligu što bi bio istorijski rezultat za klub koji nikada nije igrao elitni rang nemačkog fudbala i prethodnih decenija je uglavnom bio trećeligaš ili četvrtoligaš.


tagovi

Holštajn KilAleksandar Ignjovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara