Igor Duljaj (©Starsport)
Igor Duljaj (©Starsport)

Igor Duljaj: Bukarijevo je pravo da priča, ali (Stameniću), nema potrebe za dizanjem tenzije

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.12.23. | 12:48

“Nekad smo imali Vujačića, Rikarda, Jevtovića, sad Zahid, Kalulu i Natho... Čak sam i ja viši od njih“, kaže Partizanov šef struke komentarišući pretnju iz prekida

Menjali su se treneri, igrači – ne i rukovodioci – okolnosti, ali pobede Partizana u večitom derbiju nema. Evo već četiri godine i tri meseca, koliko je prošlo od slavlja ekipe Sava Miloševića golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića.

Tad bez Igora Duljaja, koji se tek kasnije priključio tadašnjem stručnom štabu, ali ni Aleksandar Stanojević, ni Gordan Petrić, niti aktuelni strateg nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u prvenstvu Srbije. Novu šansu imaju crno-beli u odloženom susretu devetog kola i ako u tome napokon uspeju vratiće se na čelo tabele, gde su proveli veći deo jesenjeg fragmenta sezone u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Samo što je to lakše napisati nego izvesti, pogotovo posle nekoliko kikseva crno-belih u poslednje vreme.

Imamo dosta igrača koji nisu igrali derbi“, dodatno upozorava trener Igor Duljaj pred duel u Humskoj (sreda, 18 časova, TV Arena Premium 1).

Naši igrači su motivisani, jer su nedavno na košarkaškoj utakmici osetili amotsferu u Areni i šta znači bodriti voljeni klub. Zvezda ima dosta brzih i kvalitetnih vezista, među njima Aleksandra Kataija, sposobnog potezom da reši meč. Za nas je važno da budemo koncentrisani. Primili smo u poslednje vreme dosta golova, govorim to i za našeg rivala, za publiku je dobro, a za nekog nije. Možete da spremite taktiku, primite gol iz kornera i onda se sve menja. Biće dosta borbe, obično slavi onaj koji više duela dobije. Fudbal je živa stvar, nije nauka da možete da predvidite šta će se desiti. Sigurno moramo da obratimo pažnju na ofanzivni prekid rivala, jer to radi fantastičn, dosta kombinacija ima, tako je dao gol Mančester Sitiju i u Subotici“.

To je prošlost. Baš kao što je prošlost i serija Partizanovih pobeda koja ga je držala na vrhu. Pre samo desetak dana imao je šest bodova više, a sad dva manje na tabeli. I to utiće na psihu.

Ako se setimo prethodnih vremena, bila je i veća razlika pred derbi. Uvek je lakše kad ste u bodovnoj prednosti, ali nijednog trenutka nismo gledali druge, niti sam pričao kakve rezultate protivnici beleže. Od mene fudbaleri Partizana imaju samo zahtev da vredno rade, budu pošteni prema sebi i daju sve što mogu“.

I ako mogu, poboljšaju odbranu od prekida, pošto se broj golova na taj način drastično povećao.

Sve je pitanje koncentracije. Naravno da moramo da obratimo pažnju na prekide. Ranije smo imali Vujačića, Uroševića, Rikarda, Jevtovića, visoke momke, dobre skakače, a sad su tu Zahid, Kalulu, Natho... Čak sam i ja viši od njih... Što se tiče forme, teško je bilo kojoj ekipi da drži isti nivo. A mi smo i sa 0:2 protiv Radničkog iz Kragujevca uspeli da se vratimo na 2:2 i sa 2:3 na 3:3. Pad forme je normalna pojava u svim sportovima“.

Pojava jeste normalna, ali derbi nije normalna utakmica i zato od jutros mediji bruje i izjavama iz tabora Crvene zvezde, konstataciji Osmana Bukarija da će biti bar tri razlike za prvaka države i primedbi Marka Stamenića kako Parni valjak ima naklonost sudija. Duljaj ne želi polemiku, ali se stekao utisak da je očinski želeo da savetuje vezistu crveno-belih da nema razloga za takvim rečima.

Odličan je Stamenić igrač, mlad, perspektivan, imaće odličnu karijeru ispred sebe. A sve drugo neću da komentarišem. Bukari ima pravo da komentariše, jer je malo stariji, ima dosta utakmica, ako je tako rekao to je sportski i njegovo je pravo. I hrabro je rekao. Legitimno, to je fudbal. Nema šta ko da se ljuti. Tamo imamo i Aleksandra Dragovića, iskreno ga poštujem, znamo se iz Ukrajine, dok sam bio asistent u Šahtjoru, a on član Dinama. Kvalitetan igrač i čovek. Viđam ponekad i mladog Jovana Mijatovića u gradu... Time hoću da kažem da nema potrebe za dizanjem tenzije, već da ovo bude sportska priča. Posle utakmice ćemo pružiti ruke jedni durgima“.

Sam Duljaj primećuje da ambijent nije neprijateljski kao što je umeo da bude u prošlosti.

Zvezda je igrala Ligu šampiona, dovela odlične igrače, a i dok je bodovna prednost bila za nas oni su i tad bili favoriti. Uvek smo pričali da nam je sledeća utakmica najvažnija, nismo se zanosili niti obećavali, išli smo od meča do meča. Rekao sam mojim igračima da nemaju nikakav pritisak, niti ću im ga nabijati, savetovao sam im da ne čutaju novine. Ne moraju ništa osim da pruže sve od sebe“, dodao je Duljaj.

Sa njim je saglasan i kapiten Svetozar Marković.

Svaki igrač jedva čeka derbi, to je najlepša utakmica. Biće odličan meč u kome ćemo moći da uživamo. To što u poslednje vreme primamo dosta golova pripisujem padu koncentracije. Nekoliko poslednjih mečeva kod kuće smo loše ulazili, gubili do 15. minuta. Dosta puta smo se vraćali, ali nije moguće uvek. Navijači su znali da na pomognu da slomimo protivnika posle 60. ili 70. minuta. Žao nam je što ih neće biti na jugu, ali smo radosni što ćemo ih videti na ostalim tribinama“, dodao je štopet crno-belih.


tagovi

Igor DuljajOsman BukariMarko StamenićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara