Igor Matić i Vladimir Matijašević (©MN Pres)
Igor Matić i Vladimir Matijašević (©MN Pres)

Igor Matić prešao u FSS

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 11:26

Postao koordinator instruktorske službe

Ljudi iz Čukaričkog su veoma cenjeni u Fudbalskom savezu Srbije, pa posle Vladimira Matijaševića, direktora reprezentacije, na Terazije se preselio i Igor Matić.

Dosadašnji direktor omladinske škole Brđana postao je danas zvanično novi koordinator instruktorske službe FSS-a. Nekadašnji mladi reprezentativac, koji je nastupao 2004. na Olimpijskim igrama u Atini u dresu najdražih boja, sarađivaće u narednom periodu sa Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih selekcija.

Izabrane vesti

Matić je u razgovoru za sajt Saveza objasnio koja će mu biti zaduženja.

Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca“, rekao je Matić.

A, dosadašnji direktor škole Čukaričkog je pokazao u klubu da zna kako se stvaraju igrači za seniorski pogon, pošto u taboru Brđana sve pršti od mladih igrača.

Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije“, rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.



tagovi

Igor MatićČukaričkiFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara