(©Reuters)
(©Reuters)

Igraće se Liga šampiona u Hamburgu

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.07.23. | 19:13

Šahtjor izabrao Nemačku kao novu destinaciju

Posle 17 godina Liga šampiona se vraća u Hamburg. Na Folkspark stadionu odjekivaće himna elitnog evropskog kupa, ali jedino što na tribinama neće biti armije navijača u plavo-crnom koloritu.

Jer, domaćin će biti – Šahtjor. Ukrajinski gigant je izabrao Hamburg kao svoju novu destinaciju na kojoj će igrati utakmice Lige šampiona, javili su nemački mediji, a potvrđeno im je i iz tamošnjeg kluba. Nije još sve utvrđeno, ali gotovo da nema dileme da će „rudar“ iz Donjecka biti domaćin na Folksparku.

Izabrane vesti

Šahtjor je beskućnik nekoliko godina, otkako su počela ratna dešavanja u Donbasu. Njegov supermoderni stadion je oštećen 2014. godine, pa je kasnije bio domaćin uglavnom u Harkovu. Kada je buknuo rat sa Rusijom, ukrajinski klubovi su evropske utakmice igrali u Poljskoj. Tako su i narandžasto-crni lani bili domaćini u Varšavi.

Ukoliko se desi da Hamburg, ipak, ne dobije dozvolu UEFA, pošto se na tom stadionu dugo nije igrala Evropa, alternativa su Keln, Gelzenkirhen i Dizeldorf. Uglavnom, Šahtjor je prelomio da se privremeno preseli u Nemačku. 

Ukrajinski prvak se direktno plasirao u grupnu fazu Lige šampiona, a žreb će čekati iz trećeg šešira.


tagovi

Šahtjor DonjeckHamburgLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara