Fakundo Farijas (©AFP)
Fakundo Farijas (©AFP)

Igrači Kolona štrajkovali pred duel sa Himnasijom, od bonusa za Kopa Libertadores još nema ništa

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 23:03

Argentina 1: Noćas duelom Sabalera i Vukova kreće 6. runda prvenstva zemlje Gaučosa

Stiže šesto kolo prvenstva Argentine, a meč između Kolona i Himnasije biće zadužen za početak novog vikenda u zemlji Gaučosa (23.55). Nešto kasnije na teren izlaze Urakan i Union (02.15).

Kolon ulazi u duel iz dve uzastopne pobede protiv Godoja Kruza i Veleza, obe po 1:0, uz koje je sakupio 10 bodova, koliko imaju još Lanus i Njuels, zaostajući samo korak za liderom Independijenteom. El Sabalero će tražiti pobedu kako bi, bar na jedan dan, postao novi predvodnik šampionata.

Izabrane vesti

23.55: (1,87) Kolon (3,40) Himnasija (4,50)

Očekuje se da će strateg Kolona Eduardo Domingez da napravi makar jednu promenu u odnosu na tim koji je pobedio Velez pre šest dana. Lukas Beltran će izvesno da zameni indisponiranog Aleksisa Kastra, ali neke druge brige tište kormilara pobednika drugog izdanja Liga kupa Argentine.

Igrači Kolona su ponovo štrajkovali. I pred duel sa Velezom ekipa Sabalerosa nije trenirala besna na rukovodstvo koje fudbalerima još nije isplatilo bonuse za ostvaren uspeh i plasman kluba u Kopa Libertadores za iduću godinu.

"Mislim da smo prvenstvo dobro započeli pobedom protiv Rivera. Zatim smo posrnuli sa Lanusom, ali smo znali kako da ustanemo i pokažemo šta smo radili na prošlom turniru. Sada rivali više poštuju Kolon", istakao je talentovani Fakundo Farijas, jedan od junaka osvojenog istorijskog pehara za Sabalerose.

Meč Kolon - Himnasija

možete da gledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Himnasija, takođe, okršaj iščekuje s pozitivnim raspoloženjem, pošto je u prošlom kolu bila bolja od Atletiko Tukumana 1:0, što ju je svrstalo u sredinu tabele. El Lobo je 10. sa osam bodova, ali samo tri iza vodećeg Independijentea. Drugim rečima, ako pobede "štrajkače" stići će Crvene i biti lider barem do momenta kada tim iz Aveljanede poseti Rosario Sentral.

Što se tiče kadrovske situacije Vukova, trenerski tandem Marijano Mesera i Leandro Martini će napraviti dve promene. Braijan Aleman i Erik Ramirez bi trebalo da dobiju priliku u početnih 11 umesto Matijasa Pereza Garsije i Luisa Rodrigeza, koji su se povredili.

U slučaju Pulge Rodrigeza, koji je bio možda i ključni čovek Kolonovog premijernog trofeja u Liga kupu, on moguće neće zaigrati protiv bivšeg kluba kako bi se potpuno oporavio za duel u sredu protiv Argentinos Juniorsa u sklopu Kupa Argentine.

"Biće to važna utakmica kao i sve druge. Imamo težak niz i nadamo se da ćemo moći da osvajamo bodove. Pokušaćemo da budemo protagonisti i da imamo loptu", komentarisao je trenerski tandem Himnasije.


tagovi

Južna AmerikaArgentina 1KolonHimnasija La Plata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara