©Reuters
©Reuters

Igrajte fudbal ili ćemo vas izbaciti iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 09:47

Upozorenje Noriču, Aston Vili i Bornmutu

Pokušaj klubova iz donjeg doma tabele da iskoriste pandemiju virusa COVID-19 kako bi ostvarili interese i za zelenim stolom izborili opstanak neće proći. Posle najava da bi moglo da dođe do opstrukcije, Premijer liga je upozorila poslednja tri kluba na tabeli da im je u interesu da nastave sezonu, jer bi u suprotnom mogli administrativno da budu izbačeni iz najkvalitetnijeg fudbaskog takmičenja u Engleskoj.

Trenutno su najugroženiji Norič, Aston Vila i Bornmut, te je krovna organizacija na njihove adrese dostavila jasne signale da im uskratiti pravo da se od jeseni u njoj takmiče, ukoliko se usprotiv najavljenom igranju utakmica u prvoj polovini juna. Sva tri kluba imaju jasnu računicu, da sabotažom pokušaju da ponište sezonu i u novu uđu kao članovi Premijer lige, ali samo dva dana pošto je plan dospeo u javnost stigla je kontra s vrha.

Izabrane vesti

Noriču, Aston Vili i Bornmutu je preporučeno da se na terenu bore za bodove i da je to jedini način na koji mogu da izbore opstanak, te da poništavanje prvenstva ne dolazi u obzir. Premijer liga će se zavšiti pre ili kasnije, sa ili bez pomenutih klubova, samo što bi u slučaju da ne poslušaju savet cena mogla da bude drastično veća od postojeće.

Da bi se oborio plan o nastavku sezone na terenima Premijer lige potrebno je da se protiv takvog predloga izjasni najmanje sedam klubova. Ranije se pominjalo da bi Noriču, Aston Vili i Bornmutu mogli da se priključe Vest Hem, Votford i Brajton, međutim, posle „zavrtanja ušiju“ čini se da su i njihovi glasovi utihnuli.

Ne u potpunosti, jer iz Aston Vile poručuju kako nisu za predlog da se preostali deo sezone igra na neutrlanom terenu, naravno, bez prisustva gledalaca, a kao najbolje lokacije pominju se stadionu Arsenala, Mančester Sitija i Vest Hema.

Protiv sam toga. Mi smo klub koji se ponosi učinkom na domaćem terenu. Dve trećine pobeda pre prekida sezone ostvarili smo kod kuće. Ostalo nam je još šest takvih mečeva. Ne bismo se odrekli takve prednosti, osim ukoliko nas okolnosti na budu promorale“, rekao je izvršni direktor kluba sa Vila parka, Kristijan Purslou.

(FOTO: Reuters)


tagovi

BornmautNoričAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara