Anhelinjo (©Reuters)
Anhelinjo (©Reuters)

Igraju Bikovi, igraju Farmaceuti... Neće biti dosadno

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 12:41

Poslednja dva meča uvodne runde Bundeslige

Igraju Bikovi, igraju Farmaceuti... Dovoljno da ne bude dosadno u Bundesligi. Red Bul Lajpcig dočekuje Majnc u okviru 1. kola Bundeslige (15.30), dok je Leverkuzen gost Volfzburga (18.00).

Četa iz istočnog dela Nemačke ima po mnogima najtalentovanijeg trenera Evrope Julijana Nagelsmana i u njega se najviše i uzda. Osim Vernera nije izgubio nijednog važnog igrača (Šik je bio na pozajmici), a što je najvažnije sačuvao je celu odbranu na okupu. Najžešći napadi bili su na Dajoa Upamekana. Mladi Francuz na kraju je ostao i biće glavni čovek u odbrambenoj trojci koju će još činiti Lukas Klosterman i Marcel Halstenberg. Lajpcig je veliku stvar uradio otkupivši Anhelinja od Mančester Sitija. Španac će biti prva opcija na levom boku. Na desnoj strani trebalo bi da se rotiraju Mukijele i Beni Henrihs, još jedan novajlija.

Izabrane vesti

Fleksibilnu vezu koja se munjevito transformiše i ove sezone činiće Marcel Zabicer, Lajmer ili Kampl (u zavisnosti od rivala), plus nešto ofanzivniji Olmo i Nkunku.

Njegov rival Majnc, prvi put u poslednjih pet godina nije ostao bez nekog od ključnih igrača. I to bi mogao da bude ključ uspeha u misiji zvanoj “Opstanak”. Loši rezultati u pripremnim utakmica zabrinuli su navijače, ali onda je trijumf u DFB kupu podigao moral. Posebno se u Majncu raduju het-triku njihovog najvrednijeg igrača Žan Filipa Matete, mladog Francuza koji je zbog povrede propustio skoro celu prošlu sezonu. Sada se vratio i očito pronašao staru formu. Mnogo će biti važno za Majnc da uz Matetu raspoloženi budu Robin Kvajson i Žan Pol Boetijus.

Prošle sezone igra i rezultati Majnca umeli su dobrano da zavise od Danijela Brosinskog i Levina Oztunalija. Ovaj prvi projektovan je kao startni desni bek (njegovi su bili skoro svi prekidi), dok Ahim Bajerlorcer trenutno ne vidi unuka legendarnog Uvea Zelera u startnih 11.

Finalni duel uvodne runde igra se na Folksvagen Areni. Domaćin Volfzburg bio je dosadan na tržištu. Klub koji je navijače navikao na velike transfere prethodnih godina (De Brujne, Dreksler, Širle, Perišić, Dijego, Šlager...) pazario je skoro pa anonimuse Bartoša Bjaleka (Zaglebje) i Maksensa Lakoru (Sošo). Cil je Liga šampiona, ali potencijal je upitan. To je pokazao i poraz i od Šahtjora u Ligi Evrope nedavno...

Efikasnost je bila najveći problem Volfzburga prošle sezone. Samo 48 postignutih golova, od čega najveći deo otpada na Vuta Veghorsta od koga će i ove godine najviše zavisiti rezultati Vukova.

Rival Vukova je Leverkuzen, kojeg su svi očekivali u Ligi šampiona. Ipak, Bajer nije uspeo u tome. Veliki kiks. Peter Boš je ipak preživeo, možda i zbog atraktivnog stila igre koji forsira, a Nemci ponekad umeju da rezultat stave u drugi plan zarad dobrog utiska.

Velika slabost Verkselfa prošle sezone bila je slaba efikasnost. Bajer je stvarao puno šansi, ali slabo pogađao. I zbog toga je doveden Patrik Šik. Češki napadač trebalo bi da bude prva opcija, ispred Lukasa Alarija. Podrška bi trebalo da mu budu Nadim Amiri sa jedne i Musa Dijabi sa druge strane. Kao alternative tu su Karim Belarabi, Paulinjo, Lion Bejli... Ozbijan napadački potencijal.

Kerem Demirbaj u prvoj sezoni od dolaska iz Hofenhajma nije opravdao očekivanja. On bi s Havercovim odlaskom mogao “da se razmaše”. Svakako će imati više slobode, možda će čak biti i ofanzivniji.

Odbrana je najslabiji deo Bošovog sastava, ona je Lever i koštala Lige šampiona, pa bi moglo da se dogodi da novac dobijen od transfera Kaija Haverca i Kevina Folanda (a to je preko 100.000.000 evra) bude uložen u još nekog defanzivca.

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Bajern - Šalke 8:0 (3:0)

/Gnabri 4, 47, 59, Gorecka 19, Levandovski 31pen, Miler 70, Sane 72, Musijala 82/

Subota

Ajntraht Frankfurt – Bilefeld 1:1 (0:0)

/Silva 62 – Suoku 51/

Keln – Hofenhajm 2:3 (1:2)

/Anderson 22, Dreksler 86 - Kramarić 4, 45+3 pen, 90+2/

Štutgart – Frajburg 2:3 (0:2)

/Kalajdžić 71, Vamangituka 81 – Petersen 8, Šalai 26, Grifo 48/

Union Berlin – Augzburg 1:3 (0:1)

/Bulter 75 – Vargas 41, Gregorič 82, Han 82/

Verder – Herta 1:4 (0:2)

/Zelke 69 – Pekarik 42, Lukebakio 45+2, Kunja 62, Kordoba 90/

Dortmund - Menhengladbah 3:0

/Rejna 35, Haland 54 pen, 77/

Nedelja

15.30: (1,38) Lajpcig (5,00) Majnc (7,75)

18.00: (2,75) Volfsburg (3,35) Leverkuzen (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaRB LajpcigMajncVolfzburgBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara