Igrala se Zvezdina deca: Šljivić demonstrirao talenat u svom kraju, Mijatović daje golove gde god stigne (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 16:46

Crveno-beli deklasirali Trajal - 6:0

Crvena zvezda je bez muke i sjaja prošla u naredno kolo Kupa Srbije i najavila odbranu trofeja u masovnijem takmičenju, uz vrlo upečatljiv učinak dece kluba Jovana Mijatovića, Jovana Šljivića i Nikole Kneževića.  Sa iznuđenim timom, bez više od desetorice standardnih igrača, crveno-beli su uspeli da odigraju meč bez stresa i prevelikih ambicija i da napune mrežu srpskoligaša Trajala. Na kraju je tim Baraka Bahara slavio sa vvisokih 6:0, uz autogol Spasojevića i drugi pogodak u sezoni Šerifa Endiaja i pogotke Zvezdine dece, Nikole Kneževića, Jovana Mijatovića i Jovana Šljivića.

Meč u Kruševcu, protiv neprikosnovenog lidera Srpske lige Istok, ostaće upamćen po odluci Baraka Bahara da šansu pruži velikom broju mladih igrača. Debitovao je momak rođen 2003. godine Nikola Knežević, desni bok činili su Kosta Nedeljković i Uroš Kabić, u startnoj postavi, prvi put u zvaničnim mečevima, našao se i Aleksandar Kataji.

Izabrane vesti

Iako je Crvena zvezda igrala u iznuđenom timu, koji retko da će ponovo dobiti šansu, očekivalo se da srpski šampion pokaže ozbiljan napadači potencijal. Pre svih Piter Olajinka i Šerif Endijaj. Međutim, ekipa Ivice Momčilovića se pokazala u u solidnom svetlu. Čak su Kruševljani uzeli posed u prvih pet minuta, izlazili visoko, sve u nadi da šokiraju velikog favorita.

Crvenoj zvezdi je postala lakše u osmom minutu, kada je Spasojević centaršut prinudnog levog beka Lazara Nikolića skrenuo u mrežu. Nije posle toga Crvena zvezda pravila mnogo puta višak, mučila se i dobro postavljenim igračima Trajala i lošim terenom. Mogao je debi u prvom timu Crvene zvezde Nikola Knežević da ulepša bar jednim golom, još u prvom poluvremenu. Dva puta mu je dolazio centaršut sa desne strane, oba puta je glavom šutirao Knežević, ali je na visini zadatka bio golman Nikolić.

Videlo se i da Aleksandar Katai još nije u optimalnoj formi, kao što se mučio na desnoj strani i Uroš Kabić... I pored toga bilo je pitanje trenutka kada će Crvena zvezda osigurati trijumf i lagan prolaz.

Po sličnom principu počelo je drugo poluvreme. Mnogo mučenja na neravnom terenu. Samo što je svaku nedoumicu rešio Šerif Endiaj. Dobio je loptu od Aleksandra Kataija i potom prvu šansu na meču pretvorio u pogodak.

Mogao je do kraja meča Barak Bahar još malo da kombinuje, dodavši u brzinu više ubacivanjem Jovana Mijatovića, Šljivića i Ivanića. Tražila je publika u Kruševcu uporno od Izraelca da na teren pošalje momka iz Aleksandrovca Jovana Šljivića, kako bi u svom ataru demonstrirao talenat. I bilo je tako. Malo više od deset minuta bilo je potrebno momku rođenom 2005. godine da lepo plasira udarac u Trajlovu mrežu i stigne do prvenca u Zvezdinom dresu.

Pobedu crveno-belih upotpunio je Nikola Knežević, pogodio je na sličan način kao i Šljivić. Ostaće zabeležno da su za Crvenu zvezdu debitovali Veljko Vukojević i Veljko Milosavljević.

Upravo je Milosavljević skrivio jedanesterac, ali Đurović je očajno šutirao i poslao loptu preko gola.

Igra u dobroj formi Jovan Mijatović. Gde god da igra postiže golove. Imao je sjajan učinak u omladinskoj reprezentaciji protiv Italije, a dobar niz nastavio je i danas pogodivši mrežu na asistenciju Nedeljkovića. Na kraju je još jednom pogodio Šljivić.

TRAJAL – CRVENA ZVEZDA 0:6 (0:1)

/Spasojević 9ag, Endijaje 53, Šljivić 75, 90+1 Knežević 76, Mijatović 88/

Kruševac

Stadion pod Bagdalom

Sudija: Nikola Petrović

Trajal: Jovanović – Punoševac, Đorđević (od 59. Jović), Spasojević – Stević, Rašković (od 79. Rašković), Gogić, Vojinović – Nikolić, Kostić Milutinović (od 74. Beskorvajni) – Radivojević (od 59. Đurović).

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Spajić, Dragović (od 79. Vukojević), Nikolić – Mijailović (od 79. Vukojević), Knežević – Kabić, Katai (od 61. Ivanić), Olajinka (od 61. Šljivić) – Endijaje (od 61. Mijatović).


tagovi

Jovan ŠljivićJovan MijatovićKosta Nedeljković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara