Lob Rodriga (Reuters)
Lob Rodriga (Reuters)

Igrali se Realovi đavolčići: Može i bez Belingema da se seje strah po Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 22:53

Braga promašila penal u 6. minutu, pa morala da trpi mučenje Kraljevskog kluba koji se plasirao u nokaut fazu

Ima dva tri dana kako je Karlo Ančeloti javno poručio da Real Madrid neće dovoditi pojačanja u zimskom prelaznom roku. Sudeći po predstavi Kraljevskog kluba u 4. kolu Lige šampiona protiv Brage (3:0), neće mu ni biti potrebna. Da, jeste madridski takmičarsku godinu počeo bez klasičnog špica svetske klase, ali kada se fudbala zaigraju brazilski đavolčići Vinisijus i Rodrigo, najtrofejniji evropski klub melje i ne pita kada je dosta. Večeras je Real na Bernabeuu izbegao rani metak Brage iz penala, a onda ju je brazilski napadački dvojac maltretirao gotovo do kraja utakmice.

Real je svoje mesto u nokaut fazi overio sa maksimalna četiri trijumfa, a kako drugoplasirani Napoli ima pet bodova, već sada možemo da konstatujemo da će kraljevski klub sa prve pozicije u grupi C među najboljih 16 timova. Ovakav kapital najveći 14-ostruki šampion Evrope ne ispušta.

Izabrane vesti

Da pobeda bude još slađa, a madridska javnost okupana osmesima i euforijom, portugalski predstavnik pregažen je bez pomoći Džuda Belingema (i Davida Alabe pride). Karleto je odmarao svog najproduktivnijeg igrača ostavivši ga na klupi, a izostanak raspucanog Engleza nije se osetio. Zamaskirao ga je lepršavi Braim Dijaz, momak koji je i prethodnih sezona na pozajmici u Milanu pokazivao da vam kada mu se igra fudbal, može doneti raskošan napadački arsenal. A večeras mu se fudbal baš igrao. U 12. minutu poništen gol (zbog faula asistenta Vinisijusa), 15 minuta kasnije sjajno praćenje akcije brzopotezna reakcija za vođstvo domaćina.

Marokanac rođen u Španiji je uglačao stazu kojom su se kasnije vozala Realova Spleš braća. Večeras su se njih dvojica osamili na vrhu Realove brazilske liste strelaca u Ligi šampiona. Već su bili na vrhu, ali na deobi sa Robertom Karlosom. Pritom su preskočili igrače poput Gereta Bejla, Uga Sančeza, Luisa Figa i Gutija.U tri minuta, od 58. do 61. su obojica stigli do 17. pogotka. Vinisijus je samo na kratko bio rekorder, jer je vrlo brzo nakon što je lukavo iskoristio asistenciju Lukasa Vaskeza, nesebično počastio Rodriga dodavanjem u kontri. A bivši fudbaler Santosa pokazao je da je Liga šampiona njegovo igralište. Za prvih 17 golova u Primeri bilo mu je potrebno 120 nastupa, za isto toliko u evropskoj eliti samo 43 meča!

Mladi Brazilci su večeras protiv Brage izgledali kao kada na video igrici protiv kompjutera naštelujete svoj tim na brzincu x2, a rivala ostavite na šablonskoj. Neuhvatljivo, bez mogućnosti za ikakvu vrstu prevencije, ili leka. Kao što jedan od perspektivnijih golmana današnjice Mateus Lima nije mogao apsolutno ništa kada je Rodrigo bocnuo loptu preko njegove malenkosti.

U završnih pola sata, takođe potpuna kontrola Ančelotijevih pulena. Svega dva udaraca u okvir uputila je Braga u drugom delu, jedini u prvom bio je onaj Tijaga Đala iz 6. minuta. Lunin koji je tik pred meč uskočio zbog povrede Kepe Arisabalage, spektakularno je pročitao stranu i intervenisao. On je motivisao Realovu odbranu da mreža ostane netaknuta, a Naćo i Ridiger u štoperskom tandemu, uz pomoć Mendija i Vaskeza po bokovima, pojeli su Bragine osice Đala, Brumu Ortu.

Interesantno, prvi put u svim takmičenjima za Real Madrid, Vinisijus i Rodrigo bili su i strelci i asistenti na istom meču. Epilog - Bragina glava servirana na tacni i daleko lakši posao od onog u Kamenolomu od pre dve nedelje kada je Kraljvski klub savladao Bragu 2:1, ali portugalski predstavnik imao možda i zrelije gol šanse. Real je tamo gde pripada, Bragi ostaje da se porva sa Napolijem za nokaut fazu iako joj šanse, na osnovu prostog pogleda na tabelu, trenutno i nisu baš naklonjene.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Politano 39 - Fofana 52/

Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)

/Dijaz 27, Vinisijus 58, Rodrigo 61/

***kvote su podložne promenama




tagovi

Real MadridBragaVinisijus ŽuniorRodrigoBraim Dijaz

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara