Gonzalo Iguain (©AFP)
Gonzalo Iguain (©AFP)

Iguain trese mreže kao u najboljim danima, Čikago nije on fire bez Luke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 06:41

Njujork do boda iz penala u 12. minutu sudijske nadoknade

Tražio je Gonzalo Iguain sredinu u kojoj će moći neobavezno da igra fudbal, da ne mari za kilažu i uveseljava navijače. Iz te perspektive MLS i Inter Majami pravi su pogodak. Argentinac je ponovo svoj na svome i uživa u fudbalu. Mada, noćašnji debakl protiv Nešvila ostavlja gorak ukus u ustima - 5:1 (2:0). 

Prvi kontakt Gonzala Iguaina sa MLS-om nije bio onakav kako je zanišljao. Bilo mu je potrebno vreme da se adaptira i aklimatizuje. Da se navikne i odbaci okove evropskog fudbala koji su ga gušili. Potrošio je 2020. godinu, postigao samo jedan gol, da bi u 2021. procvetao. 

Izabrane vesti

Gol Nešvilu bio je utešni, ali i jubilarni za Gonzala Iguaina u ovoj godini. Stigao je do brojke od 10 golova na 23 utakmice. Zablistao je Argentinac u 64. minutu, raspalio je izdaleka posle duplog pasa i pogodio tačku koju dva golmana ne bi dohvatila. Od stativu je lopta ušla u gol, a prethodno je argentinski napadač tresao okvir gola i imao još nekoliko dobrih prilika da se upiše na semaforu. 

Nešvil je bio bez milosti, a golman Intera iz Majamija najslabija karika. Imao je i lepih parada, ali preovladale su neshvatljive brljotine. Užasno je cenio let lopte, plivao u prazno i nepotrebno istrčavao. Iz toga je proistekla većina od pet Nešvilovih golova. Što je mnogo - mnogo je. 

Imao je Čikago Fajer dobre periode, i oni su se uglavnom poklapali sa dobrim izdanjima srpskog veziste Luke Stojanovića. Postigao je Stojanović ove sezone sedam golova, upisao i jednu asistenciju. Statistika nije impozantna, više pristojna, ali je zanimljiv podatak da kada Luka Stojanović pogađa - to su golovi za bod(ove). Tri puta je srpski vezista donosio pobedu Čikagu (Kolambus, Njujork, Inter), a jednom bod (Nju Ingland). 

Noćas protiv Nju Inglanda dobio je šansu na kašičicu - ušao u poslednjih 15 minuta - a Čikago je ostao bez bodova - 3:2 (1:1). Dva puta su se Čikago fajersi vraćali iz minusa, propustili su sijaset odličnih prilika i stigla je kazna. Karles Hil je u 91. minutu presudio Stojanoviću i saigračima. 

U sudijskoj nadoknadi, i to dubokoj, bez boda ostao je i Njujork Siti. Gradski derbi sa Njujork Red Bulom gosti su završili sa dva igrača manje na terenu, a Red Bul je do boda stigao iz penala. Dugo se većalo hoće li ili neće biti jedanaesterca, a kada je glavni arbitar presekao i pokazao na belu tačku, Patrik Klimala nije bežao od odgovornosti. Poljak je treći meč u nizu zatresa mrežu i sprečio Siti da se sladi - 1:1 (0:1).

MLS

Četvrtak

Inter Majami - Nešvil 1:5 (0:2)

/Iguain 64 - Muktar 6, 48, Cimerman 39, Leal 70, Džonston 90+6/

Čikago - Nju Ingland 2:3 (1:1)

/Teran 40, Himenez 64 - Kesler 11, Banburi 62, Hil 90+1/

Njujork RB - Njujork Siti 1:1 (0:1)

/Klimala 90+12pen - Kasteljanos 31/



tagovi

MLSMLS ligaGonzalo IguainLuka Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara