Điđi Bufon (©Reuters)
Điđi Bufon (©Reuters)

Điđi bi da brani još malo

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 10:34

Pa će tražiti novi klub na leto

Ima 43 godine, ali bi da brani još malo. Svake sezone se spekuliše da li je to poslednja Bufonova u igračkoj karijeri i nije drugačije ni ove.

Legendarnom golmanu Juventusa ističe ugovor sa klubom u junu, ali se njemu ne odlazi u penziju. Ponaša se Bufon kao muškarac kojem se ne ide kući iz kafane...

Izabrane vesti

Kako piše Gazeta delo Sport, Đanluiđi Bufon je na raskrsnici. Svestan je da je vreme da se raziđe sa Juventusom, klubom kojem je podario najbolje godine, jer tu više nema ni minutažu kao pre. A njemu se još brani. Ne pravi oko toga čuvar mreže crno-belih nikakvu dramu, sprema se finale Kupa Italije sa Atalantom na kojem će braniti i probati da osvoji šesti trofej kupa u karijeri.

Ali kada prođe i taj završni čin sezone, Bufon će morati da izvaga šta dalje. Ne bi ni Điđi da brani bilo gde. Želja mu je da posle Juventusa ponovo to bude neki veliki klub, kao što je imao epizodu u Pari Sen Žermenu, međutim, svestan je i on da sa 43 leta nisu velike šanse da tako nešto nađe. Istina, ima i glasina da bi mogao da se vrati u Parmu i tako zatvori krug, jer je odatle krenuo u let ka zvezdama.

Ukoliko Bufon ne nađe tokom leta nešto što bi mu odgovaralo, onda će okačiti rukavice o klin. Kada se osvrne iza sebe, imaće šta da vidi: 10 titula prvaka Italije, pet Kupova Italije (jedan sa Parmom), sedam Superkupova Italije (jedan sa Parmom), Kup UEFA (Parma), titula prvaka i Superkup Francuske, Svetsko prvenstvo sa Italijom. Jedino ostaje kao neostvareni san ušati trofej Lige šampiona. Tri finala sa Juventusom, tri poraza...


tagovi

Đanluiđi BufonJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara