Mauro Ikardi (Reuters)
Mauro Ikardi (Reuters)

Ikardi blizu odlaska kod Tavambe

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 20:45

Arapi se ne zaustavljaju

Nisu uspeli bogati Saudijci da privole Lea Mesija na transfer u njihov fudbal ali ih to neće poremetiti u megalomanskim planovima da učine tamošnju ligu jačom i atraktivnijom.

Novo zvučno ime koje je na pragu prelaska u Saudijsku Arabiju je iskusni napadač Mauro Ikardi. Argentinac je dobio ponudu saudijskog prvoligaša Al Tavona čiji napad predvodi Leandre Tavamba i velike su šanse da će se preseliti u klub nekadašnjeg Partizanovog napadača.

Izabrane vesti

Ikardi je pod ugovorom sa Pari Sen Žermenom još godinu dana ali francuski klub čini sve da ga se reši. Ovu sezonu je proveo na pozajmici u Galatasaraju, a PSŽ je plaćao čak 90 odsto njegove plate koja iznosi 6.750.000 evra neto godišnje. Toliko im je bilo stalo da mu vide leđa...

U Galatasaraju se Ikardi lepo snašao, postigao 22 gola na 24 prvenstvena meča i odigrao jednu od glavnih uloga u osvajanju titule. Turski klub bi hteo da ga zadrži, interesuje se i Roma ali niko od njih ne može finansijski da mu ponudi ono što ima u Parizu. Saudijci mogu.

Danas se uprava Al Tavona sastala sa prvim čovekom Pari Sen Žermena Naserom Al Kelaifijem u Istanbulu i dala ponudu koja je zadovoljila Katarca na čelu francuskog kluba. Saudijci su spremni da preuzmu Ikardijevu platu na sebe. PSŽ i ne traži obeštećenje...

Francuski mediji navode da Ikardija i supruga Vanda nagovara da prihvati ponudu jer takav ugovor mu više niko neće ponuditi. On se i dalje dvoumi ali su velike šanse da će na kraju prihvatiti.

Al Tavon je sezonu u saudijskom prvenstvu završio na petom mestu, a Leandre Tavamba je bio prvi strelac tima sa 10 golova.

Podsetimo, u saudijski fudbal je zimus stigao Kristijano Ronaldo, pre par dana Karim Benzema, dogovoren je i dolazak Ngola Kantea, a saudijski klubovi žele još plejadu velikih imena poput Luke Modrića, Serhija Ramosa, Rijada Mareza, Anhela Di Marije, Serđa Busketsa, Đordija Albe, Roberta Firmina, Aleksisa Sančeza, Vilfrida Zahe, Adame Traorea...


tagovi

Al TavonLeandre TavambaMauro Ikardi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara