Samed Baždar (©Star Sport)
Samed Baždar (©Star Sport)

Iliev: Fiorentina treba da se kladi na Baždara, brža i modernija verzija SMS

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 21:27

“Nema više napadača poput Vlahovića”, kaže nekadašnji sportski direktor

Interesovanje Lacija za novopečenog srpskog reprezentativca Sameda Baždara, kao i da je rimski klub spremio 7.000.000 evra za realizaciju posla probudila je interesovanje među italijanskim medijima.

Iz tog razloga ne čudi što je nekadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev za iste govorio baš o detetu kluba i nagovestio da je to igrač kakav je potreban Fiorentini, u razgovoru za jedan navijački sajt Viole.

Izabrane vesti

”Iskreno, nije samo Fiorentini teško da pronađe napadača, već za sve. Razlog tome je što više nema sjajnih napadača sa 20 golova po sezoni. Ako ne platiš, ne možeš da imaš garancije. Tokom poslednjh 15 godina, Fiorentina je uradila sjajan posao sa Partizanovom decom, pronašla je sjajne biser. Danas kada pogledate tržište, nema ih više takvih mnogo”, priča Iliev i dodaje:

”Naći takvog napadača košta 35.000.000 – 40.000.000 evra Ako gledate na južnoameričkom tržištu, to je velika kocka, nikada ne znaš tačno šta ćeš da dobiješ. Tamo se igra drugačiji fudbal. Verujem da Fiorentina u skladu sa mogućnostima treba da se kocka, jer nema više napadača kao što je Dušan Vlahović”.

I onda je konkretno rekao:

”U ovom trenutku imamo igrača koji je nedavno pozvan za reprezentaciju Srbije. U pitanju je Samed Baždar. Veoma sličaj Sergeju Milinković Saviću, uzima iste šuteve kao on, ali je fizički brži i moderniji od njega. Videćemo gde će igrati dalje, ali on je profil igrača na kojeg bi se kockao. Ne znam koliko košta, ali sigurno nije mnogo para”.

Baždar je u sezoni za nama postigao osam i namestio još jedan gol u 31 nastupu za Partizan.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ivica IlievSamed BaždarFjorentinaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara