Vazura, Stanojević i Iliev (© Reuters)
Vazura, Stanojević i Iliev (© Reuters)

Iliev: Možemo sa svima, najbolji smo kad je najteže

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 13:47

„Idemo jako, pa šta nam Bog da“, kaže sportski direktor Partizana

Niko nije želeo Ren, mnogi su priželjkivali LASK, dok je UEFA kao solomonsko „rešenje“ poslala Partizanu na megdan Fajenord. Snažan holandski tim biće naredni rival Partizanu u Evropi, a na osnovu činjenice da je dosad eliminisao Soči (treći tim na tabeli prvenstva Rusije), Santa Klaru (predstavnik portugalskog fudbala), te Spartu iz Praga (stigla kao druga u svojoj grupi Lige Evrope), u Humskoj su uvereni da mogu da se nose sa svima.

Čak i sa ekipom iz Roterdama, koja je autoritativno prošla grupu sa Makabijem iz Haife, Slavijom iz Praga i Union Berlina. I to bez poraza (četiri trijumfa, dva remija).

Izabrane vesti

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda su sigurni da imaju šta da pokažu u duelima zakazanim za 10. mart u Beogradu i 17. sledeći mesec na De Kajpu.

„Fajenord je velikan, u vrhu holandskog, a priznat u evropskom fudbalu. Veliku bitku bije sa Ajaksom i PSV-om za titulu. Izvukli smo jednog od najtežih protvnika, možda na papiru izgleda kao favorit, međutim, verujem da naša ekipa može sa svima da se takmiči. Uvek sam optimista. I to ne hazarderski, već što su momci pokazali da su najbolji kad je najteže“, nadahnuto govori Ivica Iliev, sportski direktor Parnog valjka.

Mogli bi crno-beli u pripremi duela osmine finala da imaju insajdera u liku Kvinsija Meniga, letošnjeg novajlije iz Tventea, koji je na terenima Eredivizije vojevao sa narednim evropskim protivnikom.

„Znajući ko nam je trener siguran sam da je odmah posle žreba Aleksandar Stanojević počeo da analizira rezultate i igre Fajenorda. Naravno da će Kvinsi doprineti savetima i predlozima, mada je to više pitanje za struku. Ne sumanjam da će Stanojević spremiti ekipu i za taj nivo fudbala. Idemo jako, pa šta nam Bog da“.

Oduševljen je sadašnji čelnik, a nekadašnji krilni napadač izdanjem protiv Sparte, dobrom uvertirom za 166. večiti derbi.

„Ovo je Partizan za koji sam igrao u Stanojevićevom prvom mandatu. Delujemo agresivno i snažno. Tako će biti i u nedelju“.

Impresioniran je Ivica Iliev atmosferom na revanšu sa Česima.

Bio je spektakl na našem stadionu, navijači su nas nosili, najvećim delom zbog njihove neverovatne energije ekipa je onako izgledala. Prvo poluvreme je bilo jedno od naših najboljih poslednjih godina. Ovaj ritam dugo nije viđen u srpskom fudbalu, prvenstvo je interesantno, a uspesi u Evropi su za ponos svih nas“, dodao je Iliev.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeIvica Iliev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara