Ima 38 godina, osvaja titule i daje četiri gola po utakmici

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.12.19. | 17:20

Roke Santa Kruz ne pomišlja na kraj

Da su godine samo broj dokazao nam je Hoakin kada je juče protiv Atletik Bilabaa (3:2) postigao prvi het-trik u istoriji Betisa u 38. godini života. Još jedan njegov vršnjak dominira fudbalskim terenima, samo na drugom kraju sveta. Pogađate, u pitanju je neuništivi Roke Santa Kruz.

Vremešni Paragvajac se nakon godina na evropskom tlu vratio u domovinu u redove Olimpije iz Asunsiona sa kojom je kasno sinoć osvojio titulu šampiona kolo pre kraja.

Izabrane vesti

Roke Santa Kruz je nedavno postigao čak četiri gola u velikom derbiju Paragvaja protiv Sero Portenja (4:2), a sada je šampionsku titulu začinio sa dva pogotka za svoj tim u remiju sa Guaranijem (2:2) i tako suvereno osvojio titulu najboljeg strelca sa 14 golova u ligi.

I ne samo to, Olimpija je zadržala oreol najuspešnijeg kluba u Paragvaju sa rekordne 44. titule, zahvaljujući čemu su obezbedili učešće u kvalifikacijama za Kopa Libertadores naredne sezone.

Iako deluje da je sve bliži penziji nekadašnji fudbaler Bajerna i Mančester sitija nema nameru da stane i kako on kaže "samo ja odlučujem kada je kraj".

S obzirom na to kako igra deluje da bi mogao da tera fudbal još koju godinu...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara