Ima jedna mala zemlja, sa mnogo velikim igračem: Jovetićev spektakl u Podgorici, Đurđević upisao prvu asistenciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 17:14

Majstorija asa Monaka i drugo slavlje selekcije Miodraga Radulovića u kvalifikacijama

Druga mladost Stevana Jovetića! Najbolji crnogorski fudbaler još jednom je pokazao da je fudbalski velemajstor. Ušao je na poluvremenu utakmice sa Gibraltarom i u 80. minutu na spektakularan način zatresao protivničku mrežu. Bio je to slobodan udarac, potpuno iskosa sa leve strane, ali takav ugao nije predstavljalo nikakav problem za fudbalera Monaka. Tukao je direktno u gol i zatresao mrežu potpuno nemoćnog Kajla Goldvina. Spektakl za konačnih 4:1 protiv Gibraltara i idealan start Crne Gore u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Daleko od toga da su Letonija i Gibraltar merilo kvaliteta i objektivnih mogućnosti, ali je više nego jasno da su pobede protiv takvih ekipa neophodne da biste uopšte došli u priliku da se borite za nešto veće. Znatno teži zadatak selekcija Miodraga Radulovića imati za tri dana, kada na stadion Pod Goricom stiže daleko kvalitetnija Norveška.

Izabrane vesti

Uroš Đurđević nije dao gol u prva dva meča za Crnu Goru, ali mu pripada barem polovina zasluga za onaj koji je postigao Fatos Bećiraj u 26. minutu. Odlični as Sportinga iz Hihona pogodio je obe stative posle centaršuta Kosovića i dobrog trzaja glavom, a onda je Bećiraj iz neposredne blizine prosledio tu loptu u mrežu. Đurđeviću je pripisana asistencija, imao je još nekoliko dobrih situacija, ali ne i sreće da se upiše u strelce, pa ostaje da se vidi da li će ga "krenuti" protiv Norveške.

Sa druge strane, Jovetić je posle dva gola protiv Letonije, postigao i treći, pa se sada nalazi na deobi liderske pozicije kada su u pitanju najbolji strelci kvalifikacija. Tu su još Dzjuba, Souček i Jilmaz.

Gibraltar je danas naterao domaćina da dodatno pojača tempo u drugom poluvremenu, pošto je izjednačio golom Risa Stajča iz penala u 30. minutu. Ipak, Crna Gora je već na odmor stigla do prednosti zahvaljujući Marku Simiću, a onda rešila posao na početku nastavka. Žarko Tomašević je u 53. minutu odlično skočio i gađao glavom na centaršut Haksabanovića.

Poslednji pogodak bio je čisto remek delo najboljeg igrača na terenu. Jovetić je namestio loptu, a onda u situaciji kada bi se većina igrača odlučila na centaršut, on je žestoko opalio po lopti. U toj silini udarca golman Gibraltara nije mogao da se snađe, pa je paradom samo ulepšao sjajnu egzekuciju napadača Crne Gore.

GRUPA G

Crna Gora - Gibraltar 4:1 (2:1)

/Bećiraj 26, Simić 43, Tomašević 53, Jovetić 80 - Stajč 30pen/

18.00: (1,05) Holandija (14,0) Letonija (35,0)

18.00: (2,60) Norveška (3,25) Turska (2,80)



tagovi

Stevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara